ροή ειδήσεων

Για νέο επεισόδιο στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ



Για νέα ένταση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής γύρω από τα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, δημοσιοποιώντας παράλληλα και σχετικό βίντεο του περιστατικού.

Όπως αναφέρεται, τουρκικό πλοίο του λιμενικού κατεδίωξε ελληνικό ενώ κατευθυνόταν προς τα Ίμια, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι όταν ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής ενώ περίμενε μπροστά από την Καλόλιμνο, στη συνέχεια πέρασε δύο μίλια ανοιχτά του νησιού Τσαβούς (Φανάρι στα ελληνικά) και μετά προσπάθησε να πλησιάσει τα Ίμια.

Το τουρκικό λιμενικό επενέβη και έβγαλε το ελληνικό πλοίο εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα κατά την καταδίωξη τα πλοία και των δύο χωρών πλησίασαν έως και 2 μέτρα το ένα το άλλο. Το ελληνικό προσπάθησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά το τουρκικό πλοίο το εμπόδισε, όπως αναφέρεται.

Αφού υπενθυμίζεται η επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ τη Μ. Πέμπτη στην Καλόλιμνο με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, αλλά και η παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, τώρα άλλο ένα περιστατικό προστίθεται με την παραβίαση –όπως αναφέρεται- των τουρκικών χωρικών υδάτων στην περιοχή από ελληνικά σκάφη του λιμενικού.

Την ίδια στιγμή, μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 28χρονου Τούρκου σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη.

Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε μια ερημική παραλία της βραχονησίδας Νίμος, κοντά στη Σύμη.


Imia από Enikos_gr

antenna

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *