ροή ειδήσεων

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Πότε ξεκινούν και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!


Η δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Μικαέλα Χριστοδούλου εξηγεί στο Newsbomb.gr πώς, πού και με ποιο τρόπο θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μάλιστα, η κ. Χριστοδούλου διευκρινίζει ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα, απλά οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται γρηγορότερα.



Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη


Βρέθηκε ο τρόπος για να αποφεύγονται οι αντιδράσεις στις κατασχέσεις! Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εφαρμόσει μία από τις βασικές προαπαιτήσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Τρέμει κυριολεκτικά το «φυλλοκάρδι» των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που εδώ και μήνες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η πρώτη κατοικία πλέον αποτελεί τον «στόχο» δανειστών και κυβέρνησης, αφού δεν υπάρχει επί της ουσίας νόμος που να την προστατεύει.



Η δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Μικαέλα Χριστοδούλου αναλύει στο Newsbomb.gr τον νέο τρόπο διεξαγωγής των πλειστηριασμών. Παράλληλα, αναφέρεται σε όλες εκείνες τις ομάδες ανθρώπων που αντέδρασαν, βοήθησαν, στήριξαν και βασικά εμπόδισαν πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να πετύχουν αναβολές.


Οι τραπέζες δηλώνουν απόλυτα προετοιμασμένες για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ήδη είναι «φακελωμένα» ακίνητα «κόκκινων οφειλετών» που αναμένεται να βγουν στο «σφυρί» μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τα τελευταία χρόνια εξευτελίστηκαν, ταλαιπωρήθηκαν και έχασαν τους κόπους μιας ζωής, επειδή ατύχησαν στην επαγγελματική τους ζωή, έχασαν την δουλειά τους και δεν μπορούσαν αποδεδειγμένα να πληρώνουν τις μηνιαίες τους δόσεις.


Η δικηγόρος, Μικαέλα Χριστοδούλου μιλάει στο Newsbomb.gr για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς






Πώς θα πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

1. Πότε: κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή από τις 10.00 έως 17.00

2. Πού/τόπος: έδρα συμβολαιογράφου. Σε περίπτωση που τα κατασχεμένα πράγματα βρίσκονται στην περιφέρεια περισσότερων Ειρηνοδικείων, ο πλειστηριασμός διενεργείται, κατ’ επιλογή του επισπεύδοντος. Αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς είναι το δικαστήριο της έδρας του συμβολαιογράφου.

3. Ποιος διαχειρίζεται την ηλεκτρονική διαδικτυακή πύλη: Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου

4. Υποψήφιοι πλειοδότες/νόμιμοι εκπρόσωποι: δηλώνουν συμμετοχή σε συγκεκριμένο πλειστηριασμό μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της προηγούμενης του πλειστηριασμού ημέρας στον υπάλληλο του πλειστηριασμού

5. Με την υποβολή της προσφοράς: υποψήφιοι πλειοδότες ενημερώνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα για το ποσό της προσφοράς τους αλλά και για την τρέχουσα μεγαλύτερη προσφορά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *