ροή ειδήσεων

«ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»: Πότε θα γίνουν – Αποκαλύψεις Λεβέντη μετά τη συνάντησή τουςΣε αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Πηγές από την Ένωση Κεντρώων έλεγαν πως οι δύο άνδρες συζήτησαν για την αξιολόγηση, τις εκλογές, το ενδεχόμενο συνεργασίας και υπογράμμιζαν ότι ο κ. Λεβέντης δεν συμφώνησε στο αίτημα για προκήρυξη εκλογών.

Ο ίδιος ο κ. Λεβέντης είπε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους ότι «η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα» παρότι όπως εξήγησε ότι «υπήρχε ένας ηλεκτρισμός γύρω από το όνομα Μητσοτάκης».

Η εκτίμηση Μητσοτάκη για τις εκλογές

Οι πηγές από την Ενωση Κεντρώων,έλεγαν πως ο κ. Μητσοτάκης στην συζήτηση που είχε με τον πρόεδρό τους «εξέφρασε την εκτίμηση ότι ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σηκώσει το πολιτικό βάρος που συνεπάγεται η υλοποίησή της και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018″. Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «είναι υπέρ της συναίνεσης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η Ένωση Κεντρώων είναι μικρό κόμμα. Το αν θα γίνουν εκλογές το αποφασίζει ο κ. Τσίπρας».

Εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, σημειώνοντας ότι «δεν ζητά υπουργεία ή ανταλλάγματα αλλά θέτει ως προϋπόθεση τα εννέα σημεία. Είναι τα ίδια που είχε θέσει και στον Αλέξη Τσίπρα αλλά εκείνος δυστυχώς δεν τα δέχτηκε».

Σχόλια

loading...
Εγγραφείτε τώρα!