ροή ειδήσεων

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι: Ξεκίνησε η διασταύρωση στοιχείων για τις εκτός Σένγκεν χώρες


Εδώ και λίγα 24ωρα – θα το διαπίστωσαν ήδη όσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό με το αεροπλάνο, η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε την εφαρμογή του νέου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 458/2017.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό διεξάγονται διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , οι επιπλέον έλεγχοι επιβάλλονται ενισχυτικά των όσων διενεργούνται μέχρι σήμερα, στα σημεία συνοριακών ελέγχων των Ευρωπαϊκών χωρών και περιλαμβάνουν το σύνολο των επιβατών που εισέρχονται ή εξέρχονται από/προς χώρες εκτός της συνθήκης Schengen.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες εκτός Σένγκεν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω των νέων διατυπώσεων έχει αυξηθεί ο χρόνος αναμονής στον έλεγχο διαβατηρίων.

Καλό θα είναι να πηγαίνετε λίγη ώρα νωρίτερα στο αεροδρόμιο γιατί αν υπάρχει κάποια καθυστέρηση λόγω κόσμου μπορεί να χάσετε και την πτήση σας.

Στον ΔΑΑ γίνονται συνέχεια ανακοινώσεις για την έγκαιρη προσέλευση στην Έξοδο Αναχώρησης της πτήσης.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν παρακαλούνται να μεταβαίνουν έγκαιρα στο Διαβατηριακό Έλεγχο , ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς εκεί που χρειαζόταν πέντε λεπτά αναμονής τώρα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έλεγχου τις ώρες αιχμής η αναμονή μπορεί να φτάσει και τα τριάντα λεπτά.

Θα πρέπει να έχετε και να επιδεικνύεται μόνο διαβατήρια και όχι ταυτότητες. . χρειάζεται μισή ώρα, υπολογίζοντας ότι για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών κατά τις ώρες αιχμής ο αναγκαίος χρόνος μπορεί να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά.

Επιπρόσθετα συνιστάται η χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας για επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου. O Ευρωπαϊκός κανονισμός έχει άμεση ισχύ και δεν είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *