ροή ειδήσεων

Το καυστικό άρθρο για «τα βαμπίρ της Δυτ. Θράκης» έφερε μηνύσεις



Μπορεί οι πολίτες με τουρκική υπηκοότητα στην Ελλάδα να γύρισαν την πλάτη στον Ταγίπ Ερντογάν, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία να μην προσήλθαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στις κάλπες που στήθηκαν στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και σε τρία προξενεία, όμως κάποιοι γνωστοί παράγοντες της μειονότητας, που εμφανίζονται ως βασιλικότεροι του... σουλτάνου, επιχειρούν να κλείσουν τα στόματα όσων -λίγων- διατυπώνουν διαφορετικό λόγο και ασκούν κριτική.



Ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, την επομένη του πραξικοπήματος, στη συγκέντρωση έξω από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, με αίτημα την άμεση έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, την οποία ο Ντεντέ χαρακτήρισε «επίδειξη».

Πρωταγωνιστές ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, που πρόσφατα φωτογραφιζόταν στην Αγκυρα στο πλευρό του Τούρκου προέδρου, και ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) Μουσταφά Αλί Τσαβούς. Οι δύο τους, επικεφαλής μιας ομάδας 12 μειονοτικών στους οποίους περιλαμβάνονται και 6... ιμάμηδες του ψευδομουφτή, μήνυσαν τον γνωστό δημοσιογράφο Αμπντελχαλίμ Ντεντέ γιατί με ανάρτησή του στο ενημερωτικό του σάιτ στις 16 Ιουλίου, μία μέρα μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, με αρκετά δηκτικό τρόπο αναφερόταν στη σπουδή παραγόντων της μειονότητας να πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα συγκέντρωση έξω από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, αμφισβητώντας τα κίνητρά τους. Μια συγκέντρωση με τη συμμετοχή 100-150 ατόμων στην οποία απαιτούσαν να εκδοθούν αμέσως οι «προδότες» οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι είχαν καταφύγει το πρωί εκείνης της μέρας στην Ελλάδα επιβαίνοντες σε στρατιωτικό ελικόπτερο για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Το «παρών» τους σε εκείνη τη συγκέντρωση είχαν δώσει ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος Μουσταφά Αλί Τσαβούς κ.ά., ενώ ακολούθησε και συγκέντρωση έξω από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, «για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Ταγίπ Ερντογάν και να καταδικάσουν τους πραξικοπηματίες». Στο κείμενό του ο δημοσιογράφος Αμπντ. Ντεντέ, καθώς και σε ένα παρόμοιο που ανάρτησε λίγο χρόνο μετά, έκανε λόγο για «θράσος και υποκρισία» παραγόντων της μειονότητας οι οποίοι είχαν λουφάξει από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν ότι έγινε το πραξικόπημα περιμένοντας να δουν ποια θα είναι η εξέλιξη των γεγονότων για να εμφανιστούν. «Στη Δυτική Θράκη, αυτοί οι καιροσκόποι κατά τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, σαν τους τυφλοπόντικες μπήκαν μέσα στη γη και για περίπου 15 ώρες απέφυγαν να πούνε οποιαδήποτε λέξη κατά των πραξικοπηματιών», έγραφε. Μετά την τελική έκβαση της απόπειρας και αφού κατέληξαν ότι το πραξικόπημα απέτυχε, συνέχιζε, σαν ένα κοπάδι «λύκων και κουναβιών» πήγαν να κάνουν επίδειξη στο αεροδρόμιο.


«Στερούνται ηθικής»
Το αιχμηρό αυτό κείμενο έκανε αίσθηση, πολύ περισσότερο αφού έκανε λόγο και για «συμφεροντολόγους ηγέτες, που στερούνται ηθικής και τιμής και έχουν κουλουριαστεί σαν τα βαμπίρ πάνω στη Δυτική Θράκη...».

Να σημειωθεί ότι τόσο στο συγκεκριμένο αρχικό κείμενο του δημοσιογράφου Αμπντελχαλίμ Ντεντέ στο σάιτ Τrakyan’ninsesi gazetesi όσο και σε εκείνο που ακολούθησε δεν υπήρχαν συγκεκριμένα ονόματα και ασκούνταν κριτική, ακόμη και έντονη, σε συμπεριφορές και καταστάσεις. Παρ' όλα αυτά οι προαναφερόμενοι Ιμπραήμ Σερίφ και Μουσταφά Αλί Τσαβούς μαζί με τους ανθρώπους τους έσπευσαν να μηνύσουν τον γνωστό μειονοτικό δημοσιογράφο στην Εισαγγελία Κομοτηνής για συκοφαντική δυσφήμηση κ.λπ. Ηδη ο τελευταίος έχει προσέλθει στον πταισματοδίκη και έχει καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις, ενώ με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, αφού σε περίπτωση που φτάσει στο ακροατήριο θα ακουστούν πολλά. Κατά του Αμπντ. Ντεντέ έχει επίσης υποβάλει μήνυση και ο γνωστός επιχειρηματίας και παράγοντας της μειονότητας Λεβέντ Σαδίκ. Η μήνυση πρόκειται να εκδικαστεί στις 27 Απριλίου, ενώ έχει κατατεθεί και σχετική αγωγή και αφορά κριτική που του έχει ασκήσει δημόσια για τον τρόπο που έγινε η εκλογή του στο Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο της γειτονικής χώρας.

Ο Λεβέντ Σαδίκ, που είναι επίσης από τους κεντρικούς παράγοντες του μειονοτικού κόμματος DEB, την επομένη της απόπειρας του πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου 2016 είχε σπεύσει κι αυτός να κάνει μια... θεαματική εμφάνιση, αφού είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση, πάνω στη γέφυρα του Βοσπόρου και να απαθανατιστεί φωτογραφικά δίπλα και πάνω στα άδεια πλέον άρματα.

Λίγο περισσότερα από 800 άτομα, που έχουν τουρκική υπηκοότητα σε ένα σύνολο 10.500 εγγεγραμμένων στην Ελλάδα, προσήλθαν και ψήφισαν για το δημοψήφισμα στην Τουρκία, στις κάλπες που στήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην πρεσβεία στην Αθήνα και στα προξενεία της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου. Ο αριθμός αυτός είναι λίγο μεγαλύτερος από εκείνον των βουλευτικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2015, όταν ο αριθμός εκείνων που ψήφισαν ήταν κοντά στους 500.


Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτην Αλί Ριζά Ακιντζί ενώ ψηφίζει.


ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Παρά τη μεγάλη σημασία που έχει αυτό το δημοψήφισμα για τις εξελίξεις στην Τουρκία, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με τουρκική υπηκοότητα -πρόκειται σε ένα μεγάλο ποσοστό για χριστιανούς ελληνικής καταγωγής που έχουν εγκαταλείψει την Τουρκία- γύρισαν την πλάτη τους στον Ερντογάν και δεν προσήλθαν στις κάλπες.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *