ροή ειδήσεων

Ληστεία - θρίλερ με ομήρους σε τράπεζα στο κέντρο του Πειραιά



Θρασύτατη ληστεία έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης σε τράπεζα στο κέντρο του Πειραιά.

Γύρω στις 14.00 το μεσημέρι, τέσσερις ληστές με κουκούλες και μάσκες σιλικόνης, και κρατώντας πιστόλια και μια χειροβομβίδα, μπήκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Πειραιά στην οδό Χατζηκυριακού 27-31 και ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες που βρίσκονταν στο κατάστημα.


Κάποιοι από τους ληστές πήγαν στο ημιυπόγειο χώρο της τράπεζας και με τη χρήση οξυγόνου άνοιξαν 50 από τις συνολικά 200 θυρίδες αποσπώντας 10.000 ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Οι ληστές φέρεται να διέφυγαν λίγο πριν τις 17.00 καθώς το μπουτόν του συναγερμού πατήθηκε από τους υπαλλήλους στις 16:49.

Οπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες είναι "ηλικιωμένοι", ηλικίας άνω των 45 ετών, και ενδεχομένως προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας είναι στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, λαμβάνουν καταθέσεις από τα θύματα της ληστείας και συγκεντρώνουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Παράλληλα, κλιμάκιο από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών, αν και όπως έχει διαπιστωθεί, οι ληστές ψέκασαν τον χώρο με διάλυμα χλωρίνης.

Η ληστεία θεωρείται από της αστυνομία "καρμπόν" με την αντίστοιχη έφοδο αγνώστων στις 9 Αυγούστου του 2016 σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στους Αμπελόκηπους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες είχαν κρατήσει ομήρους επί δύο ώρες 8 υπαλλήλους και πέντε πελάτες και απέσπασαν 60.000 ευρώ από τις 21 θυρίδες που κατάφεραν να διαρρήξουν με οξυγόνο και τρυπάνια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *