ροή ειδήσεων

Ο νικητής στην Τούμπα μπορεί να το πάρει από τον Ολυμπιακό!

 

Κι όμως, η ομάδα που θα νικήσει στην Τούμπα, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό! Εννοώ ότι μαθηματικά έχει πιθανότητες! Δεν κάνω πλάκα, όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά κι ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες, ακόμη, να πάρει μαθηματικά το πρωτάθλημα! Μόνο ο Πανιώνιος είναι εκτός μάχης τίτλου...


• Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τον τίτλο με τρεις δικές του νίκες (με ΠΑΟ μέσα, Πλατανιά έξω και Κέρκυρα μέσα), εάν ο Ολυμπιακός πάρει μόνο ένα (η, κανένα) πόντο στα τρία τελευταία παιχνίδια του (με Λιβαδειά έξω, ΠΑΣ μέσα και Παναιτωλικό έξω). Γιατί θα πάει ο ΠΑΟΚ στους 61 κι ο Ολυμπιακός επίσης στους 61 (η, στους 60) και σε ισοβαθμία ο ΠΑΟΚ υπερτερεί.

• Πως μπορεί να το πάρει ο Παναθηναϊκός;

• Ο Ολυμπιακός έχει 60 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ 52, ο Παναθηναϊκός 51 κι ο Πανιώνιος επίσης 51. Στην περίπτωση που κάνει τρεις ήττες ο Ολυμπιακός τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, αν κάνουν από τρεις νίκες ο Παναθηναϊκός κι ο Πανιώνιος, φτάνουν κι αυτοί τους 60 πόντους κι έχουμε τριπλή ισοβαθμία (ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πιάσει τους 60, αν χάσει από τον ΠΑΟ). Σε τριπλή ισοβαθμία πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Παναθηναϊκός, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει εφτά πόντους, ο Ολυμπιακός έξι κι ο Πανιώνιος τέσσερις!

• Κάθε ομάδα δεν πρέπει να εξαντλεί τις πιθανότητες της, όταν μιλάμε για ολόκληρο πρωτάθλημα; Ο Παναθηναϊκός έχει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές τον ΠΑΟΚ έξω, τον Ατρόμητο μέσα και τη Λάρισα μέσα κι ο Πανιώνιος τον Πλατανιά μέσα, την Κέρκυρα έξω και το Λεβαδειακό μέσα. Λογικά μπορούν να κάνουν από τρεις νίκες ο καθένας.

• Στην ισοβαθμία στην οποία ο Παναθηναϊκός χάνει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ακόμη και με τρεις δικές του νίκες και τρεις ήττες του Ολυμπιακού, είναι στην μεταξύ τους, χωρίς δηλαδή εμπλοκή του Πανιώνιου. Σε αυτή την περίπτωση, υπερτερεί ο Ολυμπιακός.

• Άρα, δεν ισχύει αυτά που λένε ότι ο Παναθηναϊκός είναι αδιάφορος βαθμολογικά στην Τούμπα. Μία πιθανότητα να έχει, δεν θα την διεκδικήσει;

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *