ροή ειδήσεων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Η Βόρεια Κορέα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ τις ΗΠΑ με...




Τα βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ προειδοποίησαν την Τρίτη τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση σε οποιαδήποτε επίδειξη αμερικανικής επιθετικότητας, την ώρα που μία ομάδα πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson, κατευθύνονται προς τον δυτικό Ειρηνικό και τη χερσόνησο της Κορέας. Η προειδοποίηση της Πιόνγιανγκ προς την Ουάσινγκτον αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα, μάλιστα, μετά το σημερινό tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγραψε πως «η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας για προβλήματα».



Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας για προβλήματα Το Reuters σημειώνει πως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην χερσόνησο της Κορέας, με τις στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ να υπαγορεύονται από την έντονη ανησυχία που δημιουργεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αλά και οι πληροφορίες για μία 6η πυρηνική δοκιμή από την Πιόνγιανγκ.



Η κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας «Rodong Sinmun» έγραψε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ. «Ο ισχυρός επαναστατικός στρατός μας παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση των μονάδων του εχθρού με τα πυρηνικά μας όπλα να έχουν στο στόχαστρο όχι μόνο τις βάσεις των Αμερικανών εισβολέων στη Νότια Κορέα και στο θέατρο των επιχειρήσεων του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά επίσης και αυτές στην ηπειρωτική Αμερική», τονίζει η εφημερίδα.



Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Χουάνγκ Κιο Αν προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «μεγαλύτερες προκλήσεις» από τη Βόρεια Κορέα και διέταξε τον στρατό να εντείνει την επαγρύπνησή του και να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ. «Είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες προκλήσεις όπως πυρηνικές δοκιμές που θα συμπέσουν χρονικά με διάφορες επετείους όπως η "Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση"», δήλωσε ο Χουάνγκ. Με πληροφορίες από Reuters



Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *