ροή ειδήσεων

Ανοικτά τα μαγαζιά αλλά απεργία των υπαλλήλων την Κυριακή



Ανοικτά θα είναι τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή, Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου. Όμως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE) προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Εμπορίου.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, θα λειτουργήσουν προαιρετικά τα καταστήματα στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας.
Η ΟΙΥΕ κάνει λόγο για καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα «λουκέτα», εκτοξεύουν την ανεργία και δημιουργούν εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα και κάνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 
                                    ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30.                                                                                    
               Κιν.6946423121-   email. idiotikoirodos@gmail.com                                                                           

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ                ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  9-04-2017
             
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ  καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην κλαδική  24ωρη πανελλαδική απεργία την  Κυριακή 9/4/2017 ενάντια  στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία – Κυβέρνηση – Ε.Ε.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδος  για μια ακόμα φορά προκηρύσσει απεργία άρον-άρον  για τα μάτια του κόσμου χωρίς επί της ουσίας να παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Εκφυλίζει την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων που είναι η απεργία. Κηρύσσουν την Πέμπτη 6 Απριλίου  πανελλαδική απεργία για τις 9 Απριλίου.  Απομονώνει το συγκεκριμένο ζήτημα από τη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου, συνολικά η εργατική τάξη. Αποποιείται κάθε ευθύνη που έχει για τη κατάσταση στο κίνημα, την προκήρυξη απεργιών χωρίς απεργούς,  την οργάνωση των εργαζομένων  ρίχνοντας ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου  θα δώσει τη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα σε Σούπερ Μάρκετ, σε πολυκαταστήματα και καλεί εργαζόμενους και καταναλωτές να κλείσουν τα αυτιά τους στα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης για την δήθεν διευκόλυνση των καταναλωτών, την τόνωση της αγοράς, τη μείωση της ανεργίας.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας διευκολύνει μόνο το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.
  
Απεργούμε γιατί η  πάλη των εργαζομένων με αίτημα ¨ Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα  για όλο το χρόνο¨ είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Απεργούμε και δυναμώνουμε την πάλη μας  ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι  με μπαράζ  αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα  απαιτεί νέες θυσίες από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. 

 Απεργούμε ενάντια στις ανατροπές – φωτιά  οι οποίες είναι στα σκαριά για το επόμενο διάστημα και αφορούν τους μισθούς, την απελευθέρωση των ομαδικών  απολύσεων,  νέο συνδικαλιστικό νόμο με περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης. Είναι μέτρα που απαιτούν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να εντείνουν την εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα

Απεργούμε ενάντια στην απληρωσιά, το μπαράζ απολύσεων, ενάντια στα σχέδια των μεγαλεμπόρων που με γνώμονα το κέρδος ανοίγουν και  κλείνουν επιχειρήσεις, προχωράνε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.                                                                                                                     Δυναμώνουμε την πάλη μας, τη συλλογική μας δράση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο με συγκρότηση επιτροπών αγώνα, με ενίσχυση και μαζική εγγραφή μελών στο κλαδικό μας σωματείο το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ. Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους.
Οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν.

Η αναμονή, η απογοήτευση, ο φόβος δίνουν έδαφος  να γίνεται η εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική, να ξεσαλώνουν στις πλάτες μας. Τώρα είναι ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα. Αρκετά ματώσαμε, δεν πάει άλλο. Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα, δεν είμαστε έρμαια των μεγαλεμπόρων που θέλουν να μας επιβάλλουν χειρότερες συνθήκες δουλειάς. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

Το Σωματείο ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου  καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να πάρουν μέρος στην απεργία και να διεκδικήσουν:

  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κυριακή 9/4/17 καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο 


ΤΟ Δ.Σ.

6  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *