ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κρατάτε τα πρώτα δόντια των παιδιών σας



Το χάσιμο των πρώτων δοντιών των παιδιών, είναι σαν μια ιεροτελεστία σε όλο τον κόσμο. Είναι σημάδι πως μεγαλώνουν και αναπτύσσονται. Για τα περισσότερα παιδιά, σημαίνει επίσης πως θα βρουν λίγα χρήματα κάτω από το μαξιλάρι τους το πρωί, από τη «νεράιδα των δοντιών».

Μπορεί να έχετε βιώσει αυτή την κατάσταση είτε ως παιδί, είτε αργότερα ως γονέας. Ωστόσο, τι κάνετε με τα δόντια; Κάποιοι τα κρατούν, ενώ ορισμένοι απλά τα πετούν.

Παρόλα αυτά, ένα παιδικό δόντι μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο.

Μια μελέτη του 2003, έδειξε πως τα παιδικά δόντια είναι πλούσια πηγή βλαστικών κυττάρων. Είναι σαν πρωτοκύτταρα και μπορούν να καλλιεργηθούν σε πολλαπλά είδη κυττάρων, αν χρειαστεί. Αυτό σημαίνει πως, αν αργότερα στη ζωή ένα παιδί χρειαστεί αντικατάσταση ιστών για οποιονδήποτε λόγο, τα βλαστικά κύτταρα από τα παιδικά του δόντια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί ο απαραίτητος ιστός.

Πιθανότατα, η πρακτική της αποθήκευσης των δοντιών να σώσει τη ζωή του, θεραπεύοντας διάφορες παθήσεις.




Όταν ένα παιδί χάνει τα πρώτα του δόντια ή τα νεογιλά όπως λέγονται αλλιώς, ακολουθεί κυρίως μια ιεροτελεστία. Οι περισσότεροι ίσως θυμούνται τη διαδικασία από τη στιγμή που ξεκίνησε να κουνιέται το πρώτο δόντι, ως την αντικατάστασή του με ένα νέο.



Τι θυμάστε όμως περισσότερο; Ίσως την ανταμοιβή σε χρήματα ή γλυκά από την καλή «νεράιδα των δοντιών».




Η ιστορία με αυτή τη νεράιδα, πάει πολλά χρόνια πίσω. Σχετίζεται με τον Σκανδιναβικό πολιτισμό, όπου τα δόντια του παιδιού θεωρούνταν καλή τύχη. Σε άλλους πολιτισμούς, υπάρχουν διαφορετικές παραδώσεις γι’ αυτό το θέμα.



Όπως αποδεικνύεται, τα δόντια μπορούν πραγματικά να είναι καλά, αλλά ως φαρμακευτικό είδος.







Το 2003, μια μελέτη διαπίστωσε πως τα δόντια των παιδιών, περιέχουν βλαστικά κύτταρα που αν διατηρηθούν γρήγορα, μπορούν να αποθηκευτούν για χρόνια.



Μπορούν αργότερα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων.




Από αυτά, μπορεί να αναπτυχθεί οποιοδήποτε είδος ιστού, από καρδιακά ως εγκεφαλικά κύτταρα, και να επιδιορθωθεί ένας κατεστραμμένος ιστός.






Ωστόσο, υπάρχει κάτι που θέλει προσοχή: τα δόντια πρέπει να διατηρούνται φρέσκα. Τα βλαστικά κύτταρα υποβαθμίζονται και χάνουν τις δυνατότητές τους με την πάροδο του χρόνου.


Έτσι, το να κρατήσετε απλά τα δόντια σε ένα κουτί, δε είναι αρκετό.



Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες υπηρεσίες, όπως η «Store-A-Tooth», για να διατηρήσουν σωστά τα δόντια.

Τοποθετούνται σε έναν υγρό θόλο κρυοσυντήρησης αζώτου, όπου τα βλαστικά κύτταρα παραμένουν άθικτα και χρήσιμα για χρόνια.

Αργότερα, όταν το παιδί γίνει ενήλικο, ίσως τα χρειαστεί. Έτσι, τα δόντια βγαίνουν από τον χώρο αποθήκευσης και αποστέλλονται στον γιατρό.




Φαίνεται λοιπόν πως τα δόντια είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Πηγή: tilestwra.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *