ροή ειδήσεων

Δύο γείτονες στην ίδια πολυκατοικία κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία



Από την Δίωξη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 70χρονου και ενός 28χρονου, πιθανόν όμως ο νεαρός του έκλεβε ίντερνετ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο Ελλήνων, 70 και 28 ετών αντίστοιχα, που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία στον Άλιμο, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.



Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που κατείχε ή/και διαμοίραζε, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας των δύο κατηγορουμένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, στα διαμερίσματά τους, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο μεν 70χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με όσα του αποδίδουν, ενώ ούτε στον υπολογιστή του βρέθηκε κάποιο αρχείο, ο δε νεαρός αποδέχτηκε ότι «κατέβαζε» και διαμοίραζε υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά είχε διαγράψει τα αρχεία.

Κατόπιν αυτών σχηματίστηκε δικογραφία και για τους δύο, καθώς γλίτωσαν το Αυτόφωρο και αναμένονται οι απαντήσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, με την πιθανότητα, ο 28χρονος να έκλεβε ίντερνετ από τον 70χρονο, να εξετάζεται σοβαρά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αν αποδειχθεί αυτό, είναι βέβαιο ότι εκείνος θα απαλλαγεί εντελώς από αυτές τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- Τηλεφωνικά: 11188

- Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

- Μέσω της εφαρμογής για smart phone.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *