ροή ειδήσεων

Η ΕΦΟΡΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ! Για να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες



Στους πληροφοριοδότες που θα καταγγείλουν φαινόμενα φοροδιαφυγής, φαίνεται πως έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τις μαύρες τρύπες στα δημοσιονομικά.

Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από τις τοποθετήσεις του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου σε εκδήλωση στο πλαίσιο φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ για τα φαινόμενα διαφθοράς.

Οπως υποστηριξαν, το κράτος θα πρέπει να αξιοποιήσει παρόμοιες μαρτυρίες, προκειμένου να αυξήσει την εισπραξιμότητα. Μάλιστα, ο κ. Βερναρδάκης προανήγγγειλε την ψήφιση, μέσα στο 2017, πληρέστερης νομοθεσίας για την προστασία των πληροφοριοδοτών, υπογραμμίζοντας συγχρόνως τη συμβολή της κοινωνίας στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Ενώ ο κ. Κούλογλου υπογράμμισε τον εξόχως σημαντικό ρόλο που παίζουν στην εποχή μας οι πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος:
«Χάρη σε αυτούς μαθαίνουμε την αλήθεια» ανέφερε και έφερε μερικά τέτοια παραδείγματα (Σνόουντεν, Ασάνζ, Μάνινγκ). Από τις διάφορες λίστες φοροδιαφυγής «τα κράτη κερδίζουν χρήματα και, αν συγκεντρώνονταν τα ποσά αυτά, δεν θα υπήρχαν χρέη», συμπλήρωσε.

Γι” αυτό, τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος «θα έπρεπε να τους αντιμετωπίζουν ως ήρωες, αντί να τους καταδιώκουν», ενώ «υπάρχει ανάγκη για προστασία των whistleblowers, χωρίς «παράθυρα»», επισήμανε.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής, βέβαια, είναι το πρώτιστο καθήκον κάθε κράτους αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα. Κάθε άλλη πρακτική, θυμίζει κυνήγι μαγισσών, καθώς στο παρελθόν οι περιβόητες λίστες Λαγκάρντ, Πάναμα κλπ, για τις οποίες οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, αποδείχθηκαν πυροτέχνημα αφού απέδωσαν τα ελάχιστα στα δημόσια ταμεία.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/4/17 21:59

    Τώρα πλάκα μας κάνετε έτσι; Όταν σας κάνουμε καταγγελίες τις βάζετε σε κάτι βαθιά συρτάρια χωρίς πάτο! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *