ροή ειδήσεων

Κατά του υπ.Περιβάλλοντος θα προσφύγει η Πάτμος - Ο Φώτης Κουβέλης αναλαμβάνει την υπεράσπιση



Διά της νομικής… οδού και συγκεκριμένα με το δικηγορικό γραφείο του Φώτη Κουβέλη να αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Πάτμου ενάντια στο υπουργείο Περιβάλλοντος, συνεχίζεται το αλαλούμ που προκάλεσε η ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Να θυμίσουμε πως το νησί είχε κηρυχτεί κατά 80% δασικό, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στην περιοχή δέντρα ούτε για δείγμα. Μπορεί οι αρχικές συζητήσεις που είχε ο δήμαρχος Γρηγόρης Στόικος με τον αν. υπουργό ΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλο να ήταν αισιόδοξες, καθώς είχε παραδεχτεί πως υπάρχουν πρόδηλα λάθη και είχε υποσχεθεί ότι θα επιλυθούν, όμως ούτε το νομοσχέδιο αλλά ούτε και η υπουργική απόφαση συμπεριλάμβανε την περίπτωση της Πάτμου – με αποτέλεσμα να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα.

Στο διά ταύτα και σε αυτό που μάλιστα προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και πληθώρα ερωτημάτων είναι η αποδοχή του κ. Κουβέλη σε μια τέτοια πρόταση. Η ανάμιξή του στην υπεράσπιση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα τον φέρει σίγουρα σε αντιπαράθεση με κυβερνητικά στελέχη όπως είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.


Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως πριν ακόμα αναλάβει και επίσημα την υπόθεση, εκτελούσε άτυπα χρέη συμβούλου – βοηθώντας παράλληλα σε όλα τα σχετικά ζητήματα. Αυτές τις ημέρες, πάντως, ο κ. Στόικος βρίσκεται στην Αθήνα κάνοντας συχνά ραντεβού με παράγοντες του υπουργείου και άλλους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα συμφέρει εξίσου και τις δύο πλευρές.

Ο κ. Κουβέλης, από μεριάς του, έχει συμβουλέψει τους δημότες της Πάτμου να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους (σ.σ.: αρχικά είχε αποφασιστεί να μην κατατεθεί καμία αντίρρηση) αφενός για να προλάβουν την παράταση που έχει δοθεί από το ΥΠΕΝ και αφετέρου για να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση που ενδεχομένως κάτι πάει στραβά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *