ροή ειδήσεων

Αlexa: Tο γνήσιο σουρωτήρι της επισκεψιμότητας



Καπέλα στις κυκλοφορίες των εφημερίδων που βάζουν τα πρακτορεία διανομής που το μόνο και κύριο Μελημα τους είναι η αλλοίωση των εφημερίδων, της τηλεθέασης των τηλεοπτικών εκπομπών, την ακροαματικότητα των ραδιοφώνων και τις επισκεψιμότητες των ιστοσελίδων του διαδικτύου. Εκδότες του διαδικτύου είναι πάντα μέσα στους 50 πρώτους της Αlexa

και με αυτή την κάλπικη πρωτιά πηγαίνουν στα media shops και κονομάνε εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των ανυπεράσπιστων επιχειρηματιών που εμπιστεύονται τα εμπορικά τους τμήματα και τα media shops και έχουν την ψευδαίσθηση ότι διαφημίζονται και πως εκατομμύρια (μαιμούδες) βλέπουν την διάφημισή τους.

Τα media shops από τη μεριά τους υποστηρίζουν ότι δεν είναι αστυνομικοί για να διεξάγουν έρευνα για την αλλοίωση. Και καλά αστυνομικοί δεν είναι, για ποιο λόγο όμως πληρώνουν υπαλλήλους στα αρμόδια τμήματα εάν δίνουν τις διαφημίσεις με τα αλλοιωμένα στοιχεία που τους στέλνουν οι εκδότες και οι καναλάρχες. Μια γραμματέας αρκεί για να τακτοποιεί τα εξελάκια. Δεν χρειάζονται ένα σκασμό υπάλληλοι που παριστάνουν τους executives της πλάκας.

Εντύπωση προκαλεί η επιστολή του μετόχου του Πρακτορείου Διανομής «ΑΡΓΟΣ», κ.Β.Μαρινάκη, προς το Δ.Σ. της εταιρείας του(!), όπου το καλεί να κάνει «πραγματική αποτύπωση» των στοιχείων κυκλοφορίας των εντύπων που διανέμει. Η επιστολή αποτελεί για πρώτη φορά την επίσημη παραδοχή αλλοίωσης των κυκλοφοριών. Πιστεύουμε ότι ανάλογες επιστολές τηρήσεως της νομιμότητας έχει απευθύνει και στα Δ.Σ. των υπολοίπων εκδοτικών εταιρειών που συμμετέχει εμφανώς ή αφανώς. Πάντως, χαιρετίζουμε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. για την έγκυρη (χωρίς ΄΄καπέλλα΄΄) ανακοίνωση των πραγματικών κυκλοφοριών των ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων. Ας ευχηθούμε ότι η συμπαράταξή του στην προσπάθεια δημιουργίας πλαισίου διαφανών διαδικασιών στον χώρο του Τύπου θα βοηθήσει περισσότερο από την αντίστοιχη στήριξη που παρείχε σε ανάλογες προσπάθειες σε άλλους τομείς που δραστηριοποιείται (π.χ. Ελληνικό ποδόσφαιρο) .


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα στην πιστοποίηση των κυκλοφοριών γιατί το θέμα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και όπως έχουμε επισημάνει αποτελεί καταφανή στρέβλωση της αγοράς. Σήμερα που η προστασία του δημοσίου συμφέροντος αποτελεί τον υπ΄αριθμόν ένα σκοπό κάθε κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο ο Τύπος που ο προορισμός του είναι η κριτική και ο έλεγχος της εξουσίας, να εθελοτυφλεί και να αρνείται να καθαρίσει τα του οίκου του.

πληροφόρίες: Κουρδιστό Πορτοκάλι

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *