ροή ειδήσεων

"Δώρο" Τραμπ σε Ερντογάν; Νεκρός ο "εγκέφαλος" της επίθεσης στο Reina σε βομβαρδισμό στη Συρία!



Μία σημαντική επιτυχία στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Μια επιτυχία που είναι δεδομένο πως άφησε ικανοποιημένο εκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ένας από τους "εγκεφάλους" της τρομοκρατικής επίθεσης στο club Reina, στην Κωσταντινούπολη, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2017, σκοτώθηκε σε μια επιδρομή αμερικανικών στρατευμάτων εναντίον τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως επιβεβαίωσαν οι αμερικανικές Αρχές.

Η διοίκηση των αμερικανικών στρατευμάτων της Μέσης Ανατολής ανακοίνωσε τον θάνατο του Abdurakhmon Uzbeki, τονίζοντας πως σκοτώθηκε από αμερικανικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Mayadin, της ανατολικής Συρίας.

Ο Uzbeki ήταν στενός συνεργάτης του Abu Bakr al-Baghdadi, ηγέτη του Daesh (σ.σ. ένα από τα πολλά ακρωνύμια του ISIS), όπως τόνισε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων, John Thomas.

Ο Uzbeki, που σκοτώθηκε στις 6 Απριλίου, πιστεύεται πως είχε καθοριστική συμβολή στην οργάνωση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Reina, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι εκείνο το βράδυ.

Πέρα από την επίθεση αυτή όμως, ο Uzbeki αποτελούσε επίσης παράγοντα "κλειδί" σχετικά με την χρηματοδότηση του Daesh και τους μαχητές του ανά τον κόσμο.

Πηγή: eurasiadiary.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *