ροή ειδήσεων

11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου … προσεχώς!



Από τις 26 έως τις 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου από το σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο», σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - ΔΟΠΑΡ. Για άλλη μία φορά, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για την υλοποίηση της διοργάνωσης που διαφημίζει με μοναδικό τρόπο το νησί της Ρόδου.

Ο χώρος που έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει τις φετινές εκδηλώσεις είναι ο Προμαχώνας του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, ένας εντυπωσιακός χώρος, που πρόσφατα σχετικά αποκαταστάθηκε από την υπηρεσία αναστηλωτικών έργων της Εφορίας Αρχαιοτήτων και μόλις πριν λίγες μέρες, η υπηρεσία βραβεύτηκε για το έργο αποκατάστασης, από τη EUROPA NOSTRA.

Στο μαγευτικό αυτό σκηνικό, καθώς επίσης και στην πλατεία με τα Πλατανάκια (Ζωγράφοι) θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις του 11ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνουν μία ποικιλία από δρώμενα: χορό, ζωντανή μουσική, θέατρο, αναπαραστάσεις, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, βόλτες με άλογα, τοξοβολία, παιχνίδια, εργαστήρια, καπηλειό κ.α Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν τόσο οι ομάδες του συλλόγου, όσο και ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί σύντομα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συνεργασία του φεστιβάλ με τα τμήματα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης για την υλοποίηση σχολικών βιωματικών προγραμμάτων, με σκοπό τη διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα projects που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων θα παρουσιαστούν στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ. Επιπλέον, νέες συνεργασίες σε διεθνή βάση «χτίζονται» από το σύλλογο, που θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.


Το «Μεσαιωνικό Ρόδο», έχει κατορθώσει, χωρίς κόστος, να διαφημίσει τη Ρόδο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, λόγω της ποιοτικής του δράσης που κινεί το ενδιαφέρον των καναλιών, των περιοδικών και των Tour Operators και να αναδείξει έτσι το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου στο πιο πολυδιαφημισμένο πολιτιστικό γεγονός του νησιού. Μόνο τον προηγούμενο χρόνο, προβλήθηκε σε κανάλια όπως η ΕΡΤ και το OTE TV, στη εκπομπή για τους ομογενείς της Γιάννας Νταρίλη, στο New Greek TV στις ΗΠΑ, σε διεθνή περιοδικά όπως το LUXΕ LIFE, σε εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ, στο περιοδικό της Aegean Airlines, BLUE κ.α.


Παράλληλα, στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, έχουν δημιουργηθεί projects, όπως η θεματική έκθεση φωτογραφίας: «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας», που έχει ταξιδέψει ήδη στο εξωτερικό (Κύπρο και Μάλτα) και προβάλει μοναδικά το πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.


Για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου,

Άννα Αχιολά

Πρόεδρος




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *