ροή ειδήσεων

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1: Κούπα με... σπρώξιμο στον Λευκό Πύργο!



Σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία για τα επεισόδια πριν τον αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο μετά το 2003 – Οφσάιντ το γκολ του Ενρίκε που έκρινε την αναμέτρηση.


Μετά τα επεισόδια και την τεταμένη ατμόσφαιρα , ο διαιτητής Κομίνης σφύριξε επιτέλους την έναρξη του αγώνα στις 21:00, μισή ώρα δηλαδή μετά την προγραμματισμένη σέντρα.

Σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία για τα επεισόδια πριν τον αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο μετά το 2003 – Οφσάιντ το γκολ του Ενρίκε που έκρινε την αναμέτρηση.

Πιο δυνατά στο μεγάλο τελικό έδειξε να μπαίνει η Ένωση χάρη στα κέφια που είχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μάλιστα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 6’ ωστόσο το τέρμα του σωστά δεν μέτρησε καθώς ήταν έστω και οριακά σε θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έδειξε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού Σταδίου και στο 24’ η υπεροχή του καρποφόρησε. Ο Τζάλμπα Κάμπος έκανε υπέροχη προσπάθεια από τα δεξιά, «χόρεψε» τον Τσιγκρίνσκι μέσα στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπίσεσβαρ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από το σημείο του πέναλτι να ανοίξει το σκορ.

Σύντομα ωστόσο τα πράγματα θα επανέρχονταν στην απόλυτη ισορροπία. Στο 26’ ο Λάζαρος έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω σε έναν αμυντικό και έδειχνε να πηγαίνει βασανιστικά στην αγκαλιά του Γλύκου. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ωστόσο υπολόγισε λάθος, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, και αυτή αναπαύθηκε στα δίχτυα του.

Από τα γκολ κι έπειτα οι δύο ομάδες έδειξαν πιο διστακτικές, και αν εξαιρέσουμε ένα μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου που κατέληξε άουτ και άλλα δύο από πλευράς ΠΑΟΚ, του Μπίσεσβαρ (άουτ) και Μάτος (μπλόκαρε ο Γλύκος) δεν είχαμε άλλες αξιόλογες φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά, καθώς και οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να ρισκάρουν στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως κανείς εκ των δύο μονομάχων δεν έμπαινε με αξιώσεις στις αντίπαλες περιοχές, και οι πιο απειλητικές στιγμές ήταν κάποια μακρινά σουτ των Μπίσεσβαρ και Γιόχανσον που κατέληξαν άουτ.

Στο 71’ ωστόσο άλλαξαν όλα. Ήταν τότε που ο Ίβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πέδρο Ενρίκε ο οποίος πήρε τη θέση του κουρασμένου Τζάλμα Κάμπος και ο ΠΑΟΚ ξεχύθηκε στην επίθεση. Στο 80’ ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και όλος ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά.

Η σέντρα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της ΑΕΚ, ωστόσο ο Τσίμιροτ πρόλαβε να τη γεμίσει ξανά προς την περιοχή εκεί όπου ήταν μόνος ξεχασμένος ο Πέδρο Ενρίκε.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ που πάντως ήταν οφσάιντ έπιασε μια πολύ δυνατή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη και τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά στα «ουράνια».

Το γκολ ήταν μαχαιριά για την Ένωση που δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει, και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το φετινό Κύπελλο Ελλάδος. Ήταν ο πρώτος τίτλος της ομάδας από το μακρινό 2003, τότε που σήκωνε το Κύπελλο στην Τούμπα απέναντι στον Άρη.

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα αναδείχτηκε ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Μπίσεσβαρ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (86’ Μαλεζάς), Τζάλμα Κάμπος (72’ Πέδρο Ενρίκε), Μπίσεσβαρ (88’ Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες (82’ Ούγκο Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο Ροντρίγκες (68’ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *