ροή ειδήσεων

Το τέλος διανυκτέρευσης έχει καθυστερήσει το 'άνοιγμα' των πωλήσεων για τη Ρόδο για το 2018



Στην επόμενη προγραμματισμένη ολομέλεια στις 13 Ιουνίου, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου θα φιλοξενήσει τον προϊστάμενο του ΕΟΤ Δωδεκανήσου, που θα ενημερώσει τα μέλη για νέες διατάξεις στην τουριστική νομοθεσία, καθώς και την εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ, η οποία θα αναφερθεί στη διαδικασία κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων.


Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου διοργάνωσε επιτυχώς και με μεγάλη προσέλευση μελών, την 2η καλοκαιρινή συνάντηση του στο ξενοδοχείο Amathus στην Ιξιά το βράδυ της Τρίτης 23 Μαΐου.

Αρχικά τον λόγο είχε η εταιρεία πιστοποιήσεων CERT 1 και ο τεχνικός διευθυντής, κ. Διονύσης Μπουγάτσος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα διαδικασία κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων, η οποία είναι ήδη υπό εξέλιξη με καταληκτική ημερομηνία την 31/12/2017. Στη συνέχεια, ο συνεργάτης της εταιρείας στην Ρόδο, κ. Σπάρταλης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των συναδέλφων επί του θέματος.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον πρόεδρο, κ. Γιώργο Ματσίγκο αναφορικά με τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, το υπόλοιπο της σεζόν, την υπογραφή συμβολαίων και την πολιτική τιμών για το ερχόμενο καλοκάιρι. Αναφορά έγινε και στον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από τις βασικές αγορές και το γεγονός ότι η αύξηση για την οποία γινόταν λόγος τον χειμώνα είναι τελικά πολύ μικρή.

Τέλος, συζητήθηκε το μείζον θέμα του τέλους διανυκτέρευσης, στο οποίο αντιδρούν τα ξενοδοχεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς και για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη κάποια σαφής διευκρινιστική οδηγία στο πώς θα εφαρμοστεί. Το γεγονός αυτό το οποίο έχει καθυστερήσει την υπογραφή συμβολαίων και, συνεπώς, το άνοιγμα των πωλήσεων για το νησί της Ρόδου για το 2018.

Στην επόμενη προγραμματισμένη ολομέλεια στις 13 Ιουνίου, ο σύλλογος θα φιλοξενήσει τον προϊστάμενο του ΕΟΤ Δωδεκανήσου κ. Αγαπητό Ξάνθη, που θα ενημερώσει τα μέλη για νέες διατάξεις στην τουριστική νομοθεσία, καθώς και την εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ, η οποία θα αναφερθεί στη διαδικασία κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων.

traveldailynews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *