ροή ειδήσεων

Ποινή κάθειρξης 22 ετών για το θάνατο του "Μπρούνο"



Σε ποινή κάθειρξης 22 ετών καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ο 35χρονος που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστού στην ροδιακή κοινωνία αλλά και στο πανελλήνιο και ως "Μπρούνο", από την δημοφιλή ταινία – ντοκιμαντέρ "Ο Κολοσσός του Έρωτα" αλλά και για εμπρησμό.


Πρωτοδίκως ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 5 ετών, διότι είχε κριθεί ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Το Δευτεροβάθμιο Λαϊκό Δικαστήριο, μετά και την κατάθεση του ιατροδικαστή έκρινε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον 64χρονο και συνηγόρησε υπέρ και του ισχυρισμού του ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Στη δίκη κατέθεσαν συγκεκριμένα χθες αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, πυροσβέστης του ανακριτικού τμήματος της ΠΥΡ, ο ιατροδικαστής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ένας Ιταλός γείτονας του θύματος, που τον άκουσε πριν ξεψυχήσει να φωνάζει σε βοήθεια "Μιχάλη".

Ως συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε η σύντροφος του κατηγορούμενου και μητέρα των ανήλικων παιδιών του που επεσήμανε ότι δεν είναι βίαιος, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στη συμβίωση τους αλλά και ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Θυμίζουμε ότι η συγκατηγορούμενή του, η 37χρονη από τη Βουλγαρία, έχει απαλλαγεί με βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, την 11η Νοεμβρίου 2014.
newsit
Πηγή: dimokratiki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *