ροή ειδήσεων

Άρωμα καλοκαιριού στο νησί της Ρόδου – Στους 35.4 βαθμούς η Λίνδος χθες !



Γράφει ο Σεραφείμ Χριστοδούλου: Πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος (με κατεύθυνση Μετεωρολογίας) και συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εκτεταμένο πεδίο αντικυκλωνικών συστημάτων (καλοκαιρία) από την βόρεια Αφρική ωθείται εξασθενούμενο ανατολικά, εξαιτίας ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού στον Ατλαντικό που κινείται προς την Ισλανδία. Το αντικυκλωνικό σύστημα προσέγγισε την χώρα μας (με κέντρο νότια της Κρήτης) στις 13 Μαΐου 2017 ως αποτέλεσμα την μεταφορά πολύ θερμών αερίων μαζών και σημαντικής ποσότητας Σαχαριανής σκόνης. Η κατάσταση μάλιστα θύμισε ότι βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και ας είμαστε ημερολογιακά στον τελευταίο μήνα της Άνοιξης.

Δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από αυτήν την κατάσταση το νησί της Ρόδου όπου τα τριαντάρια έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους στις 13 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με τους Αυτόματους Μετεωρολογικούς Σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ρόδο, η Λίνδος (υψόμετρο σταθμού 65 μέτρα) κατέγραψε την ημέρα εκείνη 35.4°C, η Κατταβιά (υψόμετρο σταθμού 55 μέτρα) 32.6 °C, ο Έμπωνας (υψόμετρο σταθμού 430 μέτρα) 30.7 °C, η πόλη της Ρόδου (υψόμετρο σταθμού 95 μέτρα) 30.3°C και το Παραδείσι (υψόμετρο σταθμού 22 μέτρα) 29°C. Παρατηρούμε από τους σταθμούς ότι ανεξαιρέτως υψομέτρου έκανε ζέστη.

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που επέλεξαν να εκδράμουν σε μια παραλία κάτα την διάρκεια της 13ης Μαΐου 2017 όπου η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας που καταγράφηκε στην παραλία «Έλλη» ήταν 20.1°C.

Η προοπτική του καιρού για τις επόμενες ημέρες όμως δεν δείχνει να παραμένει καλοκαιρινή, και έτσι ο Μάιος από Ιούνιο θα μας θυμίσει Απρίλιο. Η θερμοκρασία μέχρι της 18 Μαΐου θα σημειώσει πτώση 10 περίπου βαθμών Κελσίου σε σχέση με την 13η Μαΐου όπου αναμένονται και βροχές.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *