ροή ειδήσεων

480 πτήσεις και 85.000 θέσεις / εβδομάδα η Lufthansa στην Ελλάδα



Σε αύξηση των διαθέσιμων θέσεων στην Ελλάδα κατά 7% προχώρησε, την εφετινή θερινή περίοδο, ο όμιλος της Lufthansa, όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων, Ελλάδας και Κύπρου του ομίλου, σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

«Ο Όμιλος Lufthansa δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με 5 αεροπορικές εταιρείες – Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings – έχει παρουσία σε 20 ελληνικά αεροδρόμια, ενώ 85.000 άτομα ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα από την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο με τον Όμιλο Lufthansa», σημείωσε ο κ. Τζεβελέκος συμπληρώνοντας:

«Με την ολοκλήρωση της πλήρους ανακαίνισης της Business Lounge της Lufthansa στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Lufthansa αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα παραμένει η μοναδική ξένη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει δική της lounge στον AIA», συμπλήρωσε ο κ. Τζεβελέκος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2016 σημειώθηκε αύξηση των μετακινήσεων, από και προς την Ελλάδα, σε ποσοστό περίπου 5,6%, σε σύγκριση με το 2015, ενώ αύξηση αναμένεται και το 2017. Ο κ. Τζεβελέκος ανέφερε σχετικά:





«Ένα μεγάλο μέρος της αύξησης επιτελέστηκε την τουριστική περίοδο γεγονός που αντανακλά τη τουριστική δυναμική της Ελλάδας και την αυξανόμενη ζήτηση για τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη στρατηγική ανάπτυξη του Ομίλου, ο κ. Τζεβελέκος τόνισε: «Στην Ελλάδα επιτυγχάνουμε πληρότητα θέσεων άνω του 80% στις πτήσεις της Lufthansa, ένα ποσοστό που είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και αποδεικνύει ότι οι στρατηγικές αποφάσεις του Ομίλου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Επιπλέον, το πτητικό δίκτυο του Ομίλου ενισχύθηκε και φέτος με νέους ελληνικούς προορισμούς. «Το φετινό καλοκαίρι καλωσορίζουμε για πρώτη φορά τη Brussels Airlines στο πανέμορφο νησί της Ρόδου, τη Eurowings στην γραφική Κάρπαθο και νέες πτήσεις επίσης της Eurowings από τη Βιέννη προς την Καβάλα και τη Σαντορίνη. Η θυγατρική της SWISS, Edelweiss θα εξυπηρετεί φέτος και τη Ζακυνθο», συμπλήρωσε ο κ. Τζεβελέκος.

Τέλος, ο κ. Τζεβελέκος αναφέρθηκε και στο «δυνατό σημείο» της Lufthansa Business Class, τονίζοντας ότι ο γερμανικός αερομεταφορέας προσφέρει έως και 40% χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια της συγκεκριμένης θέσης, γεγονός που ενισχύει σημαντικά το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στην εγχώρια αγορά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *