ροή ειδήσεων

Aνακήρυξη του 2017 ως «’Έτος Δωδεκανήσου» -Η μεγάλη κοροϊδία εις βάρος των Δωδεκανησίων



Σε κοροϊδία για τους Δωδεκανήσιος εξελίσσεται η ανακήρυξη του 2017 ως «’Έτος Δωδεκανήσου». Από την 1η Μαρτίου που στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής ανακηρύχθηκε επίσημα το 2017 ως «Έτος Δωδεκανήσου» μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί και να απαξιώνει τους κατοίκους των νησιών μας.

TOY ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΤΣΗ



Ακόμη και οι κυβερνητικοί βουλευτές όπως πρόσφατα ο Δημήτρης Γάκης με πρωτοβουλία του οποίου ανακηρύχθηκε το 2017 ως «Έτος Δωδεκανήσου», ουδεμία αναφορά κάνουν για την αναγκαιότητα να θεσπιστούν και πολιτικές για την στήριξη των κατοίκων των νησιών μας . Οι προτάσεις που καταθέτουν στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό και της ανακήρυξης του 2017 ως «Έτος Δωδεκανήσου» είναι για το θεαθήναι , καθώς περιορίζονται μόνο στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων οι οποίες μπορεί να προβάλουν τα νησιά μας, δεν επιλύουν όμως τα προβλήματα τους.

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας με την συνοδεία κυβερνητικών στελεχών επισκέφτηκε την Νίσυρο και εξήγγειλε μέτρα και δράσεις στο πλαίσιο των νησιωτικών πολιτικών για την στήριξη των νησιών όλης της Ελλάδας ,που μέχρι σήμερα παραμένουν κενό γράμμα και κούφιες υποσχέσεις.

Παρόλα αυτά ο αθηνοκεντρικό κράτος ετοιμάζει ακόμη ένα χτύπημα για τους Δωδεκανησίους, το οποίο μεθοδεύει με έντεχνο τρόπο όπως και όσα προηγήθηκαν εις βάρος των κατοίκων των νησιών μας. Όπως αποκάλυψε ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στα κέντρα αποφάσεων ήδη άνοιξε η συζήτηση για το κόστος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά που δεν είναι διασυνδεδεμένα με το κεντρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι, το επιπλέον κόστος από την παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά μας που μέχρι σήμερα καλύπτεται από το προϋπολογισμό της ΔΕΗ ,θα το επιβαρυνθούν οι νησιώτες οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα τιμολόγια της, τα οποία θα διπλασιαστούν. Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος έκανε γνωστό ότι, στην συνάντηση που είχαν και οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας με τον Πρωθυπουργό προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου του έθεσε το ζήτημα αυτό και του ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση που γίνεται.

«Ας μην μας δώσουν νησιωτικές πολιτικές, αλλά ας μας αφήσουν να εργαστούμε πάνω στις προοπτικές που έχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι, ο πόλεμος και το ανελέητο κυνηγητό , εις βάρος των νησιωτών πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα , καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση από πλευράς της κυβέρνησης για την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών.

Η καταγγελία στην οποία προέβη ο κ. Χατζημάρκος είναι άλλη μια απόδειξη της κοροϊδία που υφίστανται οι Δωδεκανήσιοι από την κυβέρνηση , η οποία ανακήρυξε μόνο στα χαρτιά το 2017 ως «Έτος Δωδεκανήσου» αφού επί της ουσίας δεν λαμβάνει καμία πολιτική απόφαση που θα δώσει άλλα αναπτυξιακή ώθηση και προοπτική στα νησιά μας.

Οι Δωδεκανήσιοι έχουν χορτάσει από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και οι όποιες επετειακές εκδηλώσεις γίνουν για το Έτος Δωδεκανήσου , θα τους αφήσουν αδιάφορους. Αυτό που απαιτούν από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της σε τοπικό επίπεδο είναι μέτρα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν το ποιοτικό επίπεδο ζωής στα νησιά και θα επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα ..γιατί τα καθρεφτάκια και οι χάντρες στους Ιθαγενείς ανήκουν στο παρελθόν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *