ροή ειδήσεων

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ



ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΩΣΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Οι μόνιμοι κάτοικοι Αφάντου και οι περίοικοι συγκέντρωσαν 401 υπογραφές για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους προς τους αιρετούς προϊστάμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον διευθυντή τροχαίας Ρόδου για τη μη ύπαρξη διεξόδου κίνησης τους από τον οικισμό Αφάντου προς την παραλία και αντίθετα.



Οι κάτοικοι υπογράφουν το παρακάτω κείμενο :


ΠΡΟΣ:

Περιφερειάρχη κ.Χατζημάρκο Γεώργιο
Δήμαρχο Ρόδου κ.Χατζηδιάκο Φώτιο
Διευθυντή Τροχαίας Ρόδου

ΘΕΜΑ:

Επίσπευση ΝΕΩΝ κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τον οικισμό Αφάντου λόγω της κατεδάφισης της παλαιάς γέφυρας . 


Μετά τη κατεδάφιση της γέφυρας που συνέδεε τον οικισμό Αφάντου με τη παραλία έχουν προκύψει μία σειρά από προβλήματα ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και των επισκεπτών.

Πλέον υπάρχουν οι εξής τρεις τρόποι για να μεταβούν οι κάτοικοι από τον οικισμό από και προς τη παραλία :

1. Στο σημείο του υποσταθμού της ΔΕΗ, όπου η ορατότητα είναι ελάχιστη κατά τη μετάβαση από την Εθνική Οδό προς τον επαρχιακό δρόμο του Αφάντου , ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ μακριά από τον οικισμό.

2. Στο σημείο πώλησης αγροτικών προιόντων του κ.Κρητικού Θ. όπου οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν σωστά τις περισσότερες φορές.

3. Στην είσοδο του Γκολφ Αφάντου, όπου παρουσιάζεται το συχνό φαινόμενο της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη από αυτούς που κινούνται από Φαληράκι προς Αφάντου, ενώ επίσης προσθέτει πολλά χιλιόμετρα στις μετακινήσεις των κατοίκων.

Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να προσπαθούν να διασχίσουν πεζοί τις διαχωριστικές νησίδες για εξοικονόμηση χρόνου, ή να χρησιμοποιούν τη διέλευση έμπροσθεν του καταστήματος του κ.Παναγιωτά .

Οι δύο αυτοί τρόποι διέλευσης είναι πολύ επικίνδυνοι τόσο για τους κατοίκους του οικισμού, όσο και για τους επισκέπτες, και θα διογκωθεί κατά τη θερινή περίοδο.

Γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ΝΕΑ κυκλοφοριακή ρύθμιση με τη κατάλληλη σηματοδότηση και την επίβλεψη της Τροχαίας Ρόδου , ώστε να αντικατασταθεί το ρεύμα κυκλοφορίας της παλαιάς γέφυρας Αφάντου, στη θέση της γέφυρας.



Κάθε καθυστέρηση του συμπληρωματικού αυτού έργου , αποτελεί κίνδυνο για την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.


Η αλήθεια είναι ότι για τη παραμικρή μετακίνηση των κατοίκων από τον οικισμό προς την παραλία (είτε για μεταφορά των παιδιών στο σχολείο ή στα φροντιστήρια είτε για εργασία είτε για αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες κλπ) απαιτείται κάλυψη αποστάσεων μεγαλύτερων των 10 χιλιομέτρων, κάθε φόρα.

Ταυτόχρονα όλες οι υπάρχουσες επιλογές μετακίνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.



Οι κάτοικοι θέλουν να κατασκευαστεί ένας κόμβος όπως για παράδειγμα στο Χαράκι ή να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες για κάθετη μετακίνηση στο σημείο της παλιάς γέφυρας , με την επίβλεψη της Τροχαίας Ρόδου .

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/5/17 19:18

    Οι κάτοικοι μιλάνε για ασφάλεια την ώρα που σχεδόν κανένας από αυτούς δεν φοράει κράνος, την ώρα που παραβιάζουν προτεραιότητες και παρκάρουν όπου τους καπνίσει θέτοντας σε κίνδυνο πεζούς και οδηγούς, κτλ κτλ.. μόνο απαιτήσεις είναι οι κάτοικοι (όχι μόνο του αφάντου, γενικά οι κάτοικοι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *