ροή ειδήσεων

Επιστολή του Δημάρχου Ρόδου προς τον Υπ. Εσωτερικών για τους συμβασιούχους



Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για το ζήτημα τής όσα όλα δείχνουν γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας στις παρατάσεις συμβασιούχων στην Καθαριότητα Δήμων της Χώρας, και τις συνέπειες που θα παραγάγει, τόσο στους εργαζομένους, όσο και τη λειτουργία των Δήμων, απέστειλε ο Δήμαρχος Ρόδου, Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος, στηρίζοντας, «…πλήρως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων συμβασιούχων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του προς τον ΥΠ.ΕΣ., ζητά ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, «στην κατεύθυνση της διασφάλισης, τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων των δήμων μας, όσο και στην αποτροπή επιστροφής οποιουδήποτε ποσού που τους έχει νόμιμα καταβληθεί ως αμοιβή, καθώς επίσης και στη νόμιμη καταβολή όσων αμοιβών δεν έχουν τύχει της έγκρισης των αρμόδιων κατά τόπους επιτρόπων του ελεγκτικού συνεδρίου».

Τέλος, επισημαίνει τον κίνδυνο το Νότιο Αιγαίο να «καταρρεύσει στον τομέα της Καθαριότητας», ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, που οι ανάγκες είναι αυξημένες.



Η επιστολή

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κηρύσσονται αντισυνταγματικές οι ανανεώσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ και παράλληλα ζητείται και επιστροφή των χρημάτων που τους έχουν καταβληθεί, γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας και ανασφάλειας των εργαζομένων αφ’ ενός για το εργασιακό τους μέλλον και αφ’ ετέρου διαλυτικών φαινομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, στις οποίες κυρίως απασχολούνται.

Το Νότιο Αιγαίο μία κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατάρρευσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ στον τομέα της καθαριότητας κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου με πλήρη αδυναμία ν’ ανταποκριθούμε στον αναμενόμενο αυξημένο αριθμό τουριστών και την δυσφήμηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Παράλληλα στηρίζουμε πλήρως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων συμβασιούχων μας, οι οποίοι χωρίς δική τους ευθύνη κινδυνεύουν ακόμη και με επιστροφή χρημάτων που τους έχουν νόμιμα καταβληθεί και θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση των οικογενειών τους και του κοινωνικού μας ιστού.

Είναι ανεπίτρεπτο και απάνθρωπο να στερούνται άνθρωποι την εργασία τους, την οποία προσέφεραν σε δύσκολες και βαριές εργασίες, όπως είναι αυτές της καθαριότητας και μάλιστα σε μια περίοδο υψηλής ανεργίας και εργασιακού μεσαίωνα, λόγω των περιοριστικών δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόζονται.

Για τους ανωτέρω λόγους σας καλούμε Κύριε Υπουργέ, όπως προχωρήσετε άμεσα και με τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της διασφάλισης, τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων των δήμων μας, όσο και στην αποτροπή επιστροφής οποιουδήποτε ποσού που τους έχει νόμιμα καταβληθεί ως αμοιβή, καθώς επίσης και στη νόμιμη καταβολή όσων αμοιβών δεν έχουν τύχει της έγκρισης των αρμόδιων κατά τόπους επιτρόπων του ελεγκτικού συνεδρίου».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *