ροή ειδήσεων

Μια επιστολή προς τον Δήμαρχο Ρόδου, που σίγουρα προβληματίζει



«Αγαπητέ φίλε κ. Φώτη Χατζηδιάκο, Δήμαρχε ΡΟΔΙΩΝ,

Με το θάρρος της φιλίας μας, σας απευθύνω αυτή την επιστολή, που είναι φωνή αγωνίας και απόγνωσης των κατοίκων του Παραδεισίου, ενός χωριού ΑΛΛΟΤΕ πρωτοπόρο σε όλα τα δρώμενα του νησιού.

Ενός χωριού που ο κάμπος του ήταν ο κήπος της ΕΔΕΜ, ένα χωριό που από το 1948 ίδρυσε το πρώτο κονσερβοποιείο, σύγχρονο σε όλη την Ελλάδα και εργαζόταν επί 24ωρου βάσης για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην παραγωγή ντομάτας κ.λπ.

Ένα χωριό, που τα πρώιμα κηπευτικά του τροφοδοτούσε την Αθήνα και πέραν αυτής, με φορτίο 2 μότορσιπ ημερησίως. Ένα χωριό που το νερό για άρδευση βρισκόταν σε βάθος 3-5 μέτρα κ.λπ.

Ένα χωριό που το θυσίασαν και θυσιάζεται καθημερινά για να αναπτυχθεί τουριστικά όλο το νησί της Ρόδου (μην επικαλεσθεί κανείς ότι υπήρξε αποζημίωση... 40.000 δραχμές το στρέμμα δηλ. 117 ευρώ).

Ένα χωριό με ρύπανση και ηχορύπανση 100-150 αεροπλάνων καθημερινά στη τουριστική περίοδο, με ΡΑΝΤΑΡ, ΑΚΤΙΝΕΣ τηλεπικοινωνιών και στα όριά του την ΔΕΗ με τον καρκίνο να θερίζει καθημερινά τους κατοίκους. Πριν τους Καποδίστριες κ.λπ. είχαμε κοινοτάρχη που με τα λίγα έσοδα γίνανε θαύματα. Είχαμε 2 οδοκαθαριστές που ΣΚΟΥΠΙΖΑΝΕ...καθημερινά όλο το χωριό...

Σήμερα ούτε ένα μάλλον μισός!!! Κάναμε δίκτυο αποχέτευσης πριν από την πόλη της Ρόδου και όλων των χωριών, χτίσαμε σχολεία, γήπεδα, βιβλιοθήκες, σφαγεία, δρόμους. Σήμερα ούτε ένα έργο, το παλιό πάνω σχολείο που αναπαλαιώνεται επί χρόνια χωρίς τελειωμό...

Οι Ιταλοί μας κάνανε μια όμορφη πλατεία μοναδική στη Ρόδο, έγινε μία ανάπλαση επί 1ης Δημαρχίας του Μιχάλη Κορδίνα, σήμερα ρημαδιό, τα πλακάκια ξεχαρβαλωμένα, τα μάρμαρα στις προτομές των Παπά Λουκά και Ανθούλας Ζερβού σπασμένα - τα παρτέρια σκουπιδότοπος και οι σκάλες, το συντριβάνι δεν λειτουργεί και είναι εστία μόλυνσης. Οι λάμπες σπασμένες και ακάθαρτες. Για δέ το χωριό ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ!!

Οι πρόσκοποι και οι Ωρίωνες πριν από τις γιορτές Χριστούγεννα, Πάσχα, Εθνικών Εορτών, Αγίας Μαρίνας κ.λπ. το καθαρίζουν και μένει καθαρό 2-3 μέρες.

Φίλε κ. Δήμαρχε,
Το χωριό αυτό προσφέρει πολλά χωρίς να παίρνει τίποτα! Έχει όμως όταν θέλει να συμβάλει τις απόψεις του...κάποτε και οι Ραγιάδες ξυπνούν τα μέσα.

Είσαι Δήμαρχος Ροδίων, όχι μόνο της πόλης Ρόδου και ορισμένων επιλεκτικών χωριών...
Τίποτα άλλο.

Με εκτίμηση και φιλιά
Μανώλης Μπινόγλου



Υ.Γ.: Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε την Γερμανική εταιρεία που ανέλαβε το αεροδρόμιο να κάνει κάτι στο χωριό σαν αντιστάθμισμα!!!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/5/17 23:45

    Μάλλον φίλε Μανώλη δεν έχεις πάει στο κέντρο της ΡΌΔΟΥ που βρωμάει άλλα αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καλλικράτη του ενός δήμου ολο το νησί που ο φίλου σου ο δήμαρχος είναι υπέρμαχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *