ροή ειδήσεων

Μέγα σκάνδαλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων



Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης

Σε μια πραγματική κόλαση εξελίχθηκε το καθιερωμένο Πρωτάθλημα Εφήβων Μπάσκετ για τους ανήλικους αθλητές αλλά και για τις οικογένειές τους. Στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ που έγινε στην πόλη της Κατερίνης, ανήλικοι αθλητές ξεκληρίστηκαν στην κυριολεξία από χαλασμένο φαγητό σε πασίγνωστο ξενοδοχείο στην παραλία Κατερίνης όπου και διέμεναν.

Όπως καταγγέλουν οι νεαροί αθλητές και οι γονείς των παιδιών στο Label News, 9 αθλητές και ο προπονητής της ομάδας, προσβλήθηκαν από το επικίνδυνο μικρόβιο καμπυλοβακτηρίδιο, που προέρχεται από κακομαγειρεμένο, σχεδόν ωμό κοτόπουλο, που έφαγαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

Συγκεκριμένα, τρεις από τις έξι ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση του επίσημου πρωταθλήματος μπάσκετ για εφήβους που έγινε στην Κατερίνη, διέμεναν σε γνωστό ξενοδοχείο στην παραλία της πόλης.

Το ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τους αθλητές άρον άρον καθώς είναι εκτός σεζόν, αλλά όπως καταλαβαίνετε τα χρήματα που θα εισέπραττε για την διαμονή των παικτών για μια βδομάδα ήταν αρκετά, δεν πιάστηκε μόνο απροετοίμαστο, αλλά λίγο έλειψε να δολοφονήσει ανήλικους αθλητές ηλικίας 16 ετών.

Οι παίκτες από τις ομάδες που διέμεναν στο ξενοδοχείο, είχαν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής καθημερινά με κοτόπουλο και μακαρόνια.

Την δεύτερη ημέρα διαμονής στο ξενοδοχείο, έφηβος παίκτης ηλικίας 16 ετών, εμφάνισε εντελώς ξαφνικά συμπτώματα με 40οπυρετό και έντονο κοιλόπονο, αφού φυσικά είχε φάει το γεύμα «δηλητήριο» που παρείχε το ξενοδοχείο στους αθλητές.


Το πρώτο κρούσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα τυχαίο γεγονός, η συνέχεια όμως είναι σοκαριστική!

Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας νόσησαν με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα άλλοι 8 αθλητές από τις τρεις ομάδες αλλά και ο προπονητής τους. Σύνολο 10 άτομα, 9 ανήλικοι και έναν άντρας μέσα σε μια βδομάδα από δηλητηριασμένο φαγητό του ξενοδοχείου!

Oι ασθενείς μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών. Η διάγνωση ήταν σοκαριστική καθώς είχαν προσβληθεί από το μικρόβιο, καμπυλοβακτηρίδιο το οποίο είναι πολύ χειρότερο από την σαλμονέλα.

Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο βακτήριο το οποίο μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο σε ευπαθείς ομάδες όπως είναι τα μωρά και οι ηλικιωμένοι. Οι περισσότερες περιπτώσεις λοιμώξεων του ανθρώπου από Campylobacter σχετίζονται με το χειρισμό ωμών πουλερικών, κατανάλωση ωμού ή ατελώς μαγειρεμένου κρέατος (κυρίως πουλερικών) όπως αυτά που προσέφερε το ξενοδοχείο στους ανήλικους αθλητές σύμφωνα με τους καταγγέλοντες!

Το χειρότερο όμως το αφήσαμε για το τέλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και με το ρεπορτάζ που κάναμε το ξενοδοχείο ανήκει σε «επιφανή» πολίτη της Κατερίνης!

Label News.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *