ροή ειδήσεων

Νέα τουρκικη άσκηση το απόγευμα στο Καστελόριζο



Συστηματική και μεθοδική είναι πλέον η αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ από την Άγκυρα μέσω μπαράζ ασκήσεων του τουρκικού ναυτικού στο Καστελόριζο. Συγχρόνως ρυμουλκούν υποβρύχια συσκευή από στρατιωτικό σκάφος σε σημείο στα διεθνή χωρικά ύδατα αλλά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μόλις πριν λίγες ώρες η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για άσκηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη φορά, στην περιοχή του Καστελόριζου.


Με τη NAVTEX 473/17 οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν ότι το απόγευμα σήμερα το τουρκικό ναυτικό και η τουρκική ακτοφυλακή θα πραγματοποιήσουν άσκηση έρευνας και διάσωσης σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή νότια, δυτικά και ανατολικά του Καστελόριζου, με τρόπο που το νησί να εγκλωβίζεται στον σχεδιασμό της τουρκικής άσκησης.

Η Τουρκία με την άσκηση αυτή αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχική αρμοδιότητα σε μια κρίσιμη περιοχή, για την κατοχύρωση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για την ίδια περιοχή εξάλλου η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα για έκδοση NAVTEX πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ο συντονισμός της έρευνας και διάσωσης στην περιοχή αυτή, ανήκει στον σταθμό του Πειραιά.

Η τουρκική NAVTEX:

473/17

MEDITERRANEAN SEA

TURKISH NAVY AND TURKISH COAST GUARD WILL CONDUCT SEARCH AND RESCUE EXERCISE ON 09 MAY 17 FROM 1700Z TO 2000Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;

36 10.00 N - 029 50.00 E
35 50.00 N - 029 50.00 E
35 50.00 N - 029 20.00 E
36 14.70 N - 029 20.00 E

CAUTION ADVISED.

Φωτό: Shutterstock

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *