ροή ειδήσεων

Μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στην επιτυχία του ελληνικού τουρισμού


​​

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η 25η τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όπου μεταξύ άλλων θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου. Συνηθίζετε ο ΣΕΤΕ, ως κοινωνικός εταίρος να καλεί στο πλαίσιο της ΓΣ σε ειδική "κλειστή" εκδήλωση μόνο για τα μέλη του, τον αρμόδιο υπουργό και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, όπου ακούγονται ο σχεδιασμός της εκάστοτε κυβέρνησης στον τουρισμό για τη νέα χρονιά και οι προτάσεις των κομμάτων για την ανάπτυξη του κλάδου.

Ενώ, σε ξεχωριστή "ανοιχτή" εκδήλωση προσκαλούνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός ως ομιλητές.



Φέτος η ηγεσία του ΣΕΤΕ επέλεξε να τηρήσει τη διαδικασία μόνο για την "ανοιχτή" απογευματινή εκδήλωση. Γιατί το πρωί της Πέμπτης, στην κλειστή συνεδρίαση, έχει προσκληθεί μόνο ο... Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα ως ειδικός ομιλητής!
Η κίνηση αυτή είναι κόντρα στον υπερκομματικό χαρακτήρα του ΣΕΤΕ ως κοινωνικός εταίρος και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Συνδέσμου.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο λόγος αυτής της απόφασης από τον απερχόμενο πρόεδρο Ανδρέα Ανδρεάδη είναι ότι στη ΝΔ είχαν ενοχληθεί από το δείπνο που παρέθεσε πρόσφατα ο ΣΕΤΕ στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και οι στενές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΣΕΤΕ, μιας και θεωρούν ότι οι μεγαλοξενοδόχοι αποτελούν παραδοσιακά προνομιακούς υποστηρικτές του κόμματος. Έτσι, ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου στην "κλειστή" συνεδρίαση του Συνδέσμου να παρουσιάσει η ΝΔ αναλυτικά το πρόγραμμά της για τον τουρισμό απευθείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς εκπροσώπους άλλων κομμάτων ή της κυβέρνησης.



Το βέβαιο είναι ότι δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις από τέτοιες ενέργειες, καθώς τα μικροπολιτικά παιχνίδια πλήττουν την επιτυχία της "βαριάς" βιομηχανίας της χώρας. Κάποιοι δυσκολεύονται τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *