ροή ειδήσεων

Αποκαθήλωση Κεμάλ από τους Τούρκους στο Αιγαίο! Τι διαπίστωσαν οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ



Η “αποκεμαλοποίηση” της Τουρκίας προχωρά και οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν χθες …μέσω Αιγαίου!.

Το τουρκικό ναυτικό και η αεροπορία δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό χθες 19 Μαίου, ημερομηνία που εορτάζεται η λεγόμενη “Ημέρα της Νεότητας”. Εορτή προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος και την είχε καθιερώσει.

Κάθε χρόνο οι τουρκικές ΕΔ “κατέβαζαν ρολά το αργότερο από τις 18 Μαίου το απόγευμα! Φέτος όχι μόνο δεν το ΄καναν, αλλά κυριολεκτικά “λύσσαξαν” στο Αιγαίο. Ο Κεμάλ σιγά αλλά σταθερά αποκαθηλώνεται από την Τουρκία. Κανείς δεν στεναχωριέται αλλά και κανείς δεν μπορεί να χαίρεται μ΄ αυτό που φαίνεται ότι έρχεται να αντικαταστήσει τον κεμαλισμό.

Η διαπίστωση αυτή πάντως έχει κάνει εντύπωση στο ΓΕΕΘΑ που παρακολουθεί αυτές τις ημέρες τις κινήσεις των Τούρκων. Είναι ένα σαφές σημάδι για το ποιοι επικρατούν στις τουρκικές ΕΔ.

Τι γιορτάζουν στις 19 Μαίου οι Τούρκοι.

Εμείς στις 19 Μαίου τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων των Τούρκων στην Γενοκτονία των Ποντίων. Μία από τις Γενοκτονίες που ΄χουν κάνει.

Εκείνοι την ίδια ημέρα που είναι αργία την έχουν επέτειο της άφιξης του Μουσταφά Κεμάλ, στη Σαμψούντα στις ακτές του Ευξείνου Πόντου. Πρόκειται κατά την επίσημη ιστοριογραφία «για την ιδρυτική πράξη της εποποιίας του Ατατούρκ, την πράξη της ρήξης με την οθωμανική εξουσία, η οποία κατηγορείται το 1919 από τους Τούρκους εθνικιστές ως υπεύθυνης της ήττας».

Πηγαίνει σύμφωνα με το ιστορικό της ημέρας στη Σαμψούντα ως αντάρτης και όχι ως αξιωματικός του οθωμανικού στρατού. Κατά τη διάρκεια του θαλάσσιου ταξιδιού του από την Κωνσταντινούπολη στη Σαμψούντα ο ελληνικός στρατός φθάνει στη Σμύρνη. Η άφιξη στη Σαμψούντα, μέσα σε κλίμα απελπισίας για την Τουρκία, εορτάζεται λοιπόν ως «το πρώτο βήμα» του απελευθερωτικού πολέμου.

Η 19η Μαΐου θεωρείται, επίσης, ημέρα των γενεθλίων του Κεμάλ.

militaire

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *