ροή ειδήσεων

Παρουσίαση επετειακού αφιερώματος για την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Προεδρική Φρουρά



Σαν σήμερα, στις 15 Μαΐου 1945, το Θ/Κ Γ. Αβέρωφ, έφθανε στην Ρόδο με τον τότε Αρχιεπίσκοπο και Αντιβασιλέα Δαμασκηνό, καθώς και ένα άγημα της τότε «Βασιλικής Φρουράς», για να αναγγείλει τον «Αρραβώνα» των Δωδεκανήσων με την Μητέρα Ελλάδα !
Την σημερινή ημέρα επιλέξαμε στο πλαίσιο των δράσεών μας για τα «70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα», για να παρουσιάσουμε στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς το αφιέρωμα της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος» με τίτλο «Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης» και να θυμηθούμε τις Ιστορικές εκείνες στιγμές !
Μας υποδέχθηκε ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Ροδόλφος Δημήτρογλου. Στην αίθουσα προβολών του Στρατοπέδου «Γεώργιος Τζαβέλλας», συγκεντρώθηκε σχεδόν η μισή δύναμη της Φρουράς μαζί με τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς τους. Άλλωστε αυτή η παρουσίαση είναι η πρώτη της σειράς που έχει προγραμματισθεί !
Τον λόγο πήρε το ιδρυτικό μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος» κα Ευδοκία Βουβάλη, η οποία αναφέρθηκε στην ταυτότητα και τις δράσεις της Πολιτιστικής μας Ομάδας. Ακολούθησε ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σύντομη ιστορία των Δωδεκανήσων και το περιεχόμενο του ντοκυμαντέρ που επρόκειτο να προβληθεί. Μετά την παρουσίαση του αφιερώματος, ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών πλακετών.
Παρόντες, o Υποδιοικητής της Προεδρικής Φρουράς Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Π. Ρούντο, και οι εκπρόσωποι του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας , Ταγματάρχης (ΑΣ) κ. Λαζ. Ριζόπουλος και ο Υποσμηναγός (Ι) κ. Μιχ. Μαραυγάκης .
H θερμή υποδοχή, η με θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθηση του ιστορικού ντοκυμαντέρ από τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και οπλίτες, αλλά και η σύντομη ξενάγηση στα εργαστήρια της Προεδρικής Φρουράς από τον Λοχαγό (ΠΖ) κ. Θ. Κασσιμάτη, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις !
Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στο Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον διευθυντή του Αντιπτέραρχο (Ι) κ. Γρ. Πρεζεράκο, την Διοίκηση της Προεδρικής Φρουράς και τον Διοικητή της Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Ροδ. Δημήτρογλου, καθώς επίσης και τους : Ταγματάρχη (ΑΣ) κ. Λάζαρο Ριζόπουλο, Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Π. Ρουντο, Υποσμηναγό (Ι) κ. Μιχάλη Μαραυγάκη και Λοχαγό (ΠΖ) κ. Θεοφάνη Κασιμάτη, για την δυνατότητα που μας παρείχαν να αναδείξουμε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας των Δωδεκανήσων.

Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος»



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *