ροή ειδήσεων

Αθώος ξανά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου


Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) αποφάσισε-για δεύτερη φορά- το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα του, το οποίο εκδόθηκε σήμερα.


Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Συγκεκριμένα το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε-κατά πλειοψηφία-να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατα συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.

Κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων τάχθηκε η εφέτης, Χριστίνα Ρωμέση η οποία ψήφισε την παραπομπή τους στο εδώλιο.

Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα ο οποίο είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 1331/2016) με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο
που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.

Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τα δικαστικά τους έξοδα

Θέμα ΕΛΣΤΑΤ και αποκατάστασης ζημιάς του πρώην προέδρου της κ. Γεωργίου έθεσε ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα πρακτικά που είδαν το φως της δημοσιότητας. «Καλωσορίζω την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την ανάκαμψη και την συμμετοχή του ΔΝΤ. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα έχει πλήξει την ανάπτυξη. Η συμφωνία ωφέλησε την Ελλάδα βελτιώνοντας τη θέση της στις αγορές, καθώς τα ελληνικά ομόλογα πέφτουν. Είναι πολύ σημαντική η ταχεία εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κόκκινα δάνεια. Επίσης κάνω έκκληση στις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν όσα έχουμε συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος για την ΕΛΣΤΑΤ. Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να αποζημιωθούν για όλα τα έξοδα από τις νομικές πράξεις που έχουν γίνει εναντίον εκείνων και του προσωπικού τους» ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών φάνηκε μάλιστα να δέχεται το αίτημα του κ. Ντράγκι, καθώς στην πρώτη τοποθέτηση του στο Eurogroup φαίνεται να λέει: »Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ήταν πράγματι ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ευχαρίστως μπορούμε να το θέσουμε ως “βασικό παραδοτέο” πριν τον Ιούλιο». «On ESLTAT, we are happy for this to become a key deliverable before July» ήταν η ακριβής έκφραση του κ. Τσακαλώτου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *