ροή ειδήσεων

Το Αιγαίο «φλέγεται» - Συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων σε αέρα και θάλασσα



Στα ύψη παραμένει η ένταση στο Αιγαίο καθώς η Τουρκία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις της από αέρος και θαλάσσης, με την ελληνική πλευρά να διαμηνύει πως δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την προκλητικότητα, αλλά θα απαντήσει εάν αναγκαστεί.

Παρότι χτες δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις του εναέριου χώρου λόγω της συμμετοχής του τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Διαβαλκανική Σύνοδο που πραγματοποιείται στο Hilton, η Άγκυρα δεν σταμάτησε να παρενοχλεί στη Θάλασσα. Πάντως ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, είναι αυτός που πόζαρε στα Ίμια τον Ιανουάριο του 2017 μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, σχεδόν επιθεωρώντας τις αμφισβητούμενες νησίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση που είχε ο Ακάρ με τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, αποφάσισαν να κρατήσουν έναν δίαυλο επικοινωνίας για την αποφυγή ενεργειών που θα οξύνουν την κατάσταση. Γεγονός που φαντάζει απίθανο εάν αναλογιστεί τις συνεχείς επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας.
Μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός στόχος σηκώνει Άγκυρες και προετοιμάζεται για μεγάλη άσκηση με την ονομασία «Θαλασσόλυκος» που θα διαρκέσει 15 ημέρες, και κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιεί ελέγχους σε εμπορικά και αλιευτικά σκάφη, καλώντας όλα τα παραπλέοντα σκάφη να βρίσκονται σε επικοινωνία με το επιχειρησιακό κέντρο της Σμύρνης. Πρόκειται για άσκηση, που όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι θα διεξαχθεί σε διεθνή ύδατα και αφορά υποβρύχιες βολές. Εάν όμως υπάρξουν βολές επιφανείας, συνέχισε τότε θα υπάρξει κλιμάκωση.

Η άσκηση αυτή έρχεται την ώρα που βρισκόταν σε ισχύ δύο άλλες NAVTEX, η πρώτη για άσκηση έρευνας και διάσωσης κοντά στο Καστελόριζο και η δεύτερη αφορούσε πραγματικά πυρά μεταξύ των Ψαρών, της Σκύρου και της Εύβοιας.

Την ίδια ώρα χάρτης που εξέδωσε η διοίκηση ασφάλειας ακτών, ούτε λίγο ούτε πολύ η Άγκυρα θέτει υπό επιχειρησιακό έλεγχο το… μισό Αιγαίο.
Καμμένος στο Ακραίως: Συντριπτική η απάντησή μας

Τις τουρκικές προκλήσεις σχολίασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας την περασμένη Κυριακή στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ποτέ δεν προκαλούμε. Εφαρμόζουμε τα σχέδια όπως υπάρχουν. Κάνουμε την επίδειξη σημαίας όπως πρέπει σε απομακρυσμένες περιοχές. Αλίμονο αν δεν πάει ο υπουργός Άμυνας στο Καστελόριζο, στο Αγαθονήσι. Η Ελλάδα είναι φιλειρηνική χώρα. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα θέματα εθνικής κυριαρχίας ποτέ. Θα συνεχίσω να κάνω αυτά που κάνω. Δεν υπάρχει θέμα τις σημαίες να τις παίρνει ο αέρας. Όπως με Σημίτη και Πάγκαλο. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια. H απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία αν προσβάλουν την εθνική μας κυριαρχία. Δεν σέβονται. Τίποτα. Κάνουν παραβιάσεις ακόμα και σε ώρα κηδείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *