ροή ειδήσεων

Ημερίδα για την εκπαιδευτική πολιτική στον τουρισμό και τον πολιτισμό



Ημερίδα με τίτλο 'Επίκαιρα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με έμφαση την απασχόληση', πραγματοποιείται στη Ρόδο.




Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΣΤΕ Κρήτης και Ρόδου διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Επίκαιρα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με έμφαση την απασχόληση”, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 09:30 έως 17:00, στην αίθουσα “Γιώργος Καραγιάννης” του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου (Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος). Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης της ελληνικής τουριστικής εκπαίδευσης, στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξής της.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους οι κ.κ. Γεώργιος Τσομπάνογλου, καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας – Απασχόλησης και Καινοτομιών στην Εργασία, Τμήμα Κοινωνιολογίας – Πανεπιστήμιο Αιγαίου (“Οι προκλήσεις του Τουρισμού/Πολιτισμού και η δυναμική της απασχόλησης” και “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για μια Συμμαχία Γνώσης, Τοπική Σύναξη των Εταίρων για τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα RurAction”), Δημήτρης Λαγός, καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής, πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και μέλος της προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (“Τα χαρακτηριστικά της τουριστικής εκπαίδευσης και απασχόλησης: Η προοπτική αναβάθμισης των ΑΣΤΕ”), Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήμα Δωδεκανήσου (“Ανάγκη για εκπαιδευτικό υπόβαθρο των στελεχών στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ρόδου”), Γιώργος Κουτσοκώστας, Training Executive SETE Training, Ινστιτούτο ΣΕΤΕ (“Προσλαμβάνουμε για τις συμπεριφορές, εκπαιδεύουμε για τις δεξιότητες... ή μήπως όχι;”), Εμμανουήλ Κασέρης, καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων, Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου (“Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΑΣΤΕΡ”) και Μαρία Καλογραία, ερευνήτρια – εκπαιδευτικός (“Τουριστική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας στη Ρόδο”).

Ακόμη, θα διεξαχθεί επιμορφωτικό Εργαστήριο (Educational workshop) με θέμα: “Η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Δωδεκανήσου για βιώσιμη ανάπτυξη τεσσάρων εποχών”, με συμμετοχή του ευρύτερου ακροατηρίου. Τέλος, θα γίνει συζήτηση για την συγκρότηση ενός Φόρουμ Διαρκούς Διαλόγου για την κοινωνική βιωσιμότητα στις υπηρεσίες και τα αγαθά του τομέα Τουρισμού / Πολιτισμού.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται με το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις Νέες Τεχνολογίες του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, Τμήμα Δωδεκανήσου, και το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

/traveldailynews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *