ροή ειδήσεων

Ποια ελληνικά νησιά έχουν μαγέψει τους Αυστραλούς;



Το αυστραλιανό ταξιδιωτικό portal Traveller ξεχωρίζει δύο νησιά της πατρίδας μας

Για όποιον έχει την εντύπωση ότι το καλοκαίρι στην Ευρώπη συνεπάγεται μόνο με διακοπές στη Μύκονο και τη Ρόδο, το Κάπρι και τη Σικελία, τη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, την Τενερίφη και την Μάλτα, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει.

Το αυστραλιανό ταξιδιωτικό portal Traveller www.traveller.com.au αναδεικνύει τα δέκα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά που δεν στερούνται σε φυσική ομορφιά και ονειρικές παραλίες, αλλά προσφέρουν ήσυχες και ξέγνοιαστες εμπειρίες μακριά από τα πλήθη και τον μαζικό τουρισμό. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικά νησιά, τα οποία, μάλιστα, συναντώνται στην πρώτη τριάδα και περιγράφονται με ιδιαίτερη αγάπη και θαυμασμό.

Πρώτη στη λίστα εμφανίζεται η μικροσκοπική, αλλά παραδεισένια Αλόννησος. Πρόκειται για έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες οικολογικούς παραδείσους της Μεσογείου, όπου βρίσκεται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης και το πρώτο στην Ελλάδα. Χερσαίοι και υδάτινοι βιότοποι με αμέτρητα είδη φυτών και ζώων συνθέτουν ένα μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από επιστημονικής και εκπαιδευτικής, όσο και από πολιτισμικής πλευράς. Μάλιστα, στην περιοχή της Στενής Βάλας συναντάται και το μοναδικό κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας, το οποίο ειδικεύεται στη φιλοξενία των νεογέννητων παιδιών τους.



Λαβυρινθώδη σοκάκια, σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, κληματαριές και χρωματιστά λουλούδια συνθέτουν την πανέμορφη εικόνα της χώρας του νησιού. Χαρακτηριστικό ατού της η πανοραμική θέα τόσο στη θάλασσα, όσο και σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Αλοννήσου. Από τα βασικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι το μεσαιωνικό κάστρο που χαίρει, επίσης, άπλετης θέας στο Αιγαίο Πέλαγος. Για δροσιστικές βουτιές σε κρυστάλλινα νερά ξεχωρίζουν οι αγαπημένες επιλογές του κοινού όπως ο Άγιος Δημήτριος, ο Λεφτός Γιαλός, το Κοκκινόκαστρο, η Χρυσή Μηλιά κ.ά.

Στη συνέχεια συναντούμε στην λίστα την πανέμορφη και αρχοντική Άνδρο. Αγαπημένη επιλογή για τους weekenders, κυρίως της Αθήνας, πρόκειται για ένα νησί που ναι μεν ανήκει στις Κυκλάδες, ωστόσο διαφέρει αρκετά από τις εικόνες που έχουμε συνηθίσει στα φημισμένα και μη κυκλαδονήσια. Το ξερό τοπίο εδώ αντικαθίσταται από καταπράσινες εκτάσεις, τρεχούμενα νερά, πηγές και καταρράκτες που γεμίζουν το μάτι με πανέμορφες εικόνες, την ώρα που χαρτογραφημένα μονοπάτια αποτελούν αφορμή και αιτία επιλογής του νησιού από τους λάτρεις της πεζοπορίας.



Πρωταγωνίστρια στην Άνδρο δεν είναι άλλη από τη συγκλονιστική χώρα της, με τα εντυπωσιακά πάλλευκα αρχοντικά των εφοπλιστών του νησιού και τα κουκλίστικα γραφικά σοκάκια. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι το νησί της Άνδρου φημίζεται κυρίως για τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό προσανατολισμό του, καθώς εδώ συναντώνται το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή αλλά και το Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίνας Κυδωνιέως. Σημείο αναφοράς του νησιού, επίσης, είναι το Γαύριο, το λιμάνι της Άνδρου, στο οποίο πραγματοποιείται και η πρώτη γνωριμία του επισκέπτη με το νησί, καθώς και το Μπατσί, το πιο φημισμένο τουριστικό σημείο, με πολλές επιλογές σε φαγητό και διασκέδαση.

Όσο για τις παραλίες της; Κοντά στη χώρα βρίσκονται το Νημποριό και το Παραπόρτι, ενώ συνώνυμη με την Άνδρο είναι η φημισμένη ακτή της Γριάς το Πήδημα, με το ιδιαίτερο τοπίο της να κυριαρχεί στο νότιο τμήμα του νησιού. Στις πολυσύχναστες παραλίες συγκαταλέγονται η οργανωμένη και κοσμοπολίτικη Χρυσή Άμμος και εκείνη του Μπατσίου. Για βουτιές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα ενδείνυνται τα Άχλα στο βορειοανατολικό τμήμα της Άνδρου, την ώρα που οι λάτρεις του windsurfing επιλέγουν την ακτή του Μύλου, στον όρμο του Κορθίου στη νότια Άνδρο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *