ροή ειδήσεων

Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, ποιότητα και παράδοση στα προϊόντα μέλισσας



Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων μέλισσας στα Δωδεκάνησα, ιδρύθηκε το 1999 από τους Νικόλαο Μελισσουργό και Νικόλαο Ρέτσα, με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή.

Στεγάζεται σε καινούργιους, σύγχρονους χώρους στην Παστίδα της Ρόδου και συνεργάζεται με περισσότερους από 70 μελισσοκόμους από τα νησιά της περιοχής.

Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που παράγει το μελεκούνι, το παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου που συνηθίζεται να προσφέρεται στους γάμους. Ένα υγιεινό γλύκισμα που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση του αλλά και για την υψηλή διατροφική του αξία.



Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι που παράγεται από τα νησιά της Δωδεκανήσου και φυσικό σουσάμι, ενώ προστίθενται ολόκληρα αμύγδαλα, ξυσμένο πορτοκάλι-περγαμόντο και διάφορα μπαχαρικά ανάλογα με την περιοχή.

Το μελεκούνι κόβεται σε σχήμα ρόμβου, είναι μαλακό και ελευθερώνει όλα τα αρώματα του τη στιγμή που το γεύεσαι. Είναι διαφορετικό από τα κοινά παστέλια και αυτό οφείλεται στα συστατικά του και στον τρόπο παρασκευής του.



Τα προϊόντα της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου περιλαμβάνουν επίσης Honey Bars- ενεργειακές μπάρες μόνο με μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, πολλούς διαφορετικούς τύπους λουκουμιού με βάση το μέλι, καλλυντικά (μια πλήρη σειρά από κρέμες και γαλακτώματα προσώπου και σώματος με βάση το μέλι), γλυκά (όπως παστέλι, κανταΐφι, μπακλαβά, μαντολάτο) κ.ά.

Στους χώρους της έχει ιδρυθεί και λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Μέλισσας.

Αν βρεθείτε στη Ρόδο, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη μέχρι την περιοχή Παστίδα για να δείτε από κοντά τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών στις διαφανείς κυψέλες παρατήρησης και να γνωρίσετε την παράδοση και την ιστορία της μελισσοκομίας στη Ρόδο.

Πληροφορίες
5ο χλμ. Τσαΐρι- Αεροδρομίου, Παστίδα, Ρόδος
Τηλ. 22410 48200
Ωράριο λειτουργίας Μουσείου Μέλισσας: Δευτέρα-Σάββατο: 08.30-17.00, Κυριακή: 09.00-13.00
www.mel.gr, https://beemuseum.gr
fb page: Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ Melissokomiki Dodecanese S.A


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *