ροή ειδήσεων

Ο «σκιώδης» και ύποπτος ρόλος του Μάκλ Φλυνν στο πλευρό του Ν. Τραμπ - Τι σχέση έχει η Ελλάδα;


Σημαντικές οι αποκαλύψεις για τον πρώην σύμβουλο του Ν. Τραμπ, Μάικλ Φλυνν και τις σχέσεις που είχε με διάφορα λόμπι. Ενώ, η έρευνα τρέχει για τις υπηρεσίες που μπορεί να παρείχε στην Ρωσία· Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ίδιος είχε σχέσεις και με τον Τουρκικό παράγοντα, κάνοντας δηλαδή «lobbying» υπέρ Τουρκικών συμφερόντων....


Οι αποκαλύψεις αφορούν και την Ελλάδα και την Κύπρο, παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα με ακρίβεια το είδος της ανάμειξης του σε πολιτικές ενέργειες εναντίον της Αθήνας και της Λευκωσίας, πέραν της επιβολής ως στοιχείο της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής των τουρκικών θέσεων.

Αλλά, το γεγονός και μόνο, ότι ήταν υπάλληλος τουρκικής εταιρείας, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι φίλος του Ταγίπ Ερντογάν, αρκεί.

Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη. Τα χρήματα έδινε ο επιχειρηματίας, αλλά ήταν της τουρκικής κυβέρνησης.

Γιατί είχε τόσο ενδιαφέρον ο πρόεδρος της Τουρκίας στον πρώην αρχηγό της DIA επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, για να αναλάβει προσωπικά το “Project Flynn”, όπως διαβαθμίστηκε στην Τουρκική Προεδρία; Διότι είχε σοβαρότατες σχέσεις με το στρατιωτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον, επηρέαζε αποφάσεις στο Πεντάγωνο και υπήρχε τότε η πληροφορία ότι ανέπτυξε φιλική σχέση με τον τότε υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και σημερινό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ποια είναι τα θέματα που ενδιαφέρουν σφόδρα την Τουρκία;

Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG), οι οποίοι εξελίσσονται σε επικίνδυνη δύναμη για την ‘Αγκυρα. Η ενδυνάμωση των Κούρδων με την χορήγηση αμερικανικού πολεμικού υλικού, και η πιθανή νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στη Ράκκα, μπορεί να είναι η αρχή για δυσάρεστες καταστάσεις για την Τουρκία. Οι μαχητές του YPG έχουν στενή συνεργασία με τους αντάρτες του PKK, και η πιθανή επίσημη αυτονομία των Κούρδων της Συρίας θα δημιουργήσει μία ισχυρή εχθρική δύναμη, ακριβώς δίπλα στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Η Κύπρος, όπου η Τουρκία διατηρεί χιλιάδες κατοχικά στρατεύματα, είναι μεν μικρή αλλά έχει φωνή στην ενωμένη Ευρώπη όπου δημιουργεί προβλήματα στον Ερντογάν. Πάνω απ’ όλα, είναι η διαχρονική ενεργειακή της πολιτική, που εξοργίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας. Οι συνεργασίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο τον θυμώνουν και τον αποξενώνουν από τα τεκταινόμενα στη Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή, το Κάιρο και το Εβραϊκό Κράτος έχουν αρπάξει την πρωτοκαθεδρία στη Μεσόγειο από την Τουρκία, η οποία έχασε και όλα τα ερείσματά της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Το Αιγαίο Πέλαγος παραμένει πάντα το όνειρο κάθε Τούρκου πολιτικού. Η Άγκυρα έχει εκπονήσει σχέδια εναντίον της Ελλάδας, τα οποία επιβεβαιώνονται και ανανεώνονται σε κάθε συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *