ροή ειδήσεων

Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Όσες ποινές κι αν πέσουν οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται!



Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαλλαγούν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν!

Με μια απαράδεκτη απόφαση το Δικαστήριο Ανηλίκων καταδίκασε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου επειδή στην αρχή της χρονιάς μπήκαν μπροστά στις κινητοποιήσεις του σχολείου τους. Οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς οργάνωσαν κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο, μετά από συλλογική απόφαση της μαθητικής κοινότητας, διεκδικώντας ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια. Η παραπομπή σε δίκη έγινε μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με το δικαστήριο να αποφασίζει επιβολή ποινής κοινωνικής εργασίας 80 ωρών ως αναμορφωτικό μέτρο. Ταυτόχρονα κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι διώξεις και τα μαθητοδικεία που πραγματοποιούνται σήμερα γίνονται με την ανοχή και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρά την “επικοινωνιακή” κατάργηση της διαβόητης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Αρσένη. Μοναδικός στόχος παραμένει η κάμψη του μαθητικού κινήματος, μέσα από την τρομοκράτηση των μαθητών. Η καταδίκη αυτή δείχνει περίτρανα ότι η μόνη πολιτική που θέλει η κυβέρνηση να μπαίνει μέσα στους χώρους που ζει, εργάζεται και μορφώνεται η νεολαία, είναι αυτή που υπερασπίζεται το σφαγιασμό των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και τα αναμορφωτήρια δεν έχουν θέση στο σχολείο. Ούτε έχουν θέση στο σχολείο και στα συνδικάτα μας εκείνοι που γίνονται καταδότες – μηνυτές των μαθητών τους. Αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν κάθε έννοια ηθικής τάξης και κάθε έννοια εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής πρακτικής. Η ετυμηγορία του κλάδου πρέπει να είναι αμείλικτη.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί δίνουμε την μάχη για την μόρφωση των παιδιών μας κάθε μέρα μέσα στην τάξη, Στηρίζουμε πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζουμε ότι καθήκον μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές.
Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όλο το λαό να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Να δώσουν απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία που εξαπολύει η ίδια η κυβέρνηση σε 15χρονα παιδιά που αγωνίζονται για την μόρφωση που αξίζουν.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, να πάρουν θέση δίπλα στους μαθητές τους, που υπερασπίζονται και δικά τους αιτήματα, όπως οι μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε:

Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών. Με ευθύνη της κυβέρνησης να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία. Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων. Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που αξιοποιείται ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία μέσα από τους μαζικούς τους φορείς να δώσουν απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό

Σχόλια

  1. Βρε αρρωστημένα και προβληματικά μυαλά , είστε και εκπαιδευτικοί , κανείς δεν θέλει και δεν επικροτεί σε παιδιά τέτοιες ποινές , αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά το οποίο το παραβλέπεται ηθελημένα , το να κάνει κάποιος κατάληψη ενός χώρου η κτιρίου το οποίο είναι εργαλείο της δουλειάς του για λόγους που αφορούν την δουλειά , το βλέπω λογικό , αλλά όμως αυτός που κάνει την κατάληψη έχει υποχρέωση να προστατεύσει τον χώρο η κτίριο αυτό απο φθορές και καταστροφές των ίδιων η τρίτων , να προστατεύσει τον αγώνα από την είσοδο ατόμων άσχετων προς το ζητούμενο οι οποίοι καλυπτόμενοι τον μανδύα της συμπαράστασης καταστρέφουν και υποβαθμίζουν τον όποιον αγώνα τους , εκεί λοιπόν πρέπει η δεν πρέπει το κράτος να λάβει θέση είτε με την αστυνομία είτε με την δικαιοσύνη , γιατί εγώ ο πολίτης να είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω τις καταστροφές ορισμένων ηλιθίων οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα , διότι ένας εργαζόμενος , ένας μαθητής , φοιτητής , εργάτης κ.λ.π νομίζω ότι σέβεται τον χώρο αυτόν και δεν θα τον καταστρέψει , άρα την καταστροφή ποιος την κάνει ο άσχετος , λοιπόν αυτόν τον άσχετο που καταστρέφει θέλω να τιμωρήσουν παραδειγματικά , και αν είναι ανήλικος τις ζημιές θα τις πληρώσει ο γονιός του , αν είναι ενήλικας να βεβαιωθούν στην ΔΟΥ και να τις πληρώσει κάποτε αυτός . Λοιπόν κύριοι εκπαιδευτικοί να περιορισθεί στο να μάθετε τα παιδιά τις αρχές του σεβασμού της διεκδίκησης και του εμπλουτισμού του μυαλού τους και της λογικής , αν αυτά κάνετε σωστά δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα ποτέ στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *