ροή ειδήσεων

Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Τράπεζα Δωδεκανήσου & Στήριξη της Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου



Συνεδρίασε την Δευτέρα 29 Μαϊου η Ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΡ με κύριο θέμα την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων στην υπό εκκαθάριση συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Αντιπροσωπία των εργαζομένων της τράπεζας ενημέρωσε το ΔΣ του ΕΚΡ για τα αποτελέσματα της έως τώρα κινητοποίησης τους, ευχαρίστησαν το ΔΣ του ΕΚΡ για την στήριξη που τους παρείχε μέχρι σήμερα και μετέφεραν την ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους ενώ ζήτησαν από την Διοίκηση να εξακολουθήσει να προκηρύσσει 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο τους.

Υστέρα από την εισήγηση των εργαζομένων της συνεταιριστικής τράπεζας Δωδεκανήσου η Διοίκηση του ΕΚΡ αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει να προκηρύσσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην υπό εκκαθάριση Τράπεζα Δωδεκανήσου και δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Η Διοίκηση του ΕΚΡ, κατά πλειοψηφία, καταδίκασε την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ) που με ανακοίνωση της είχε αμφισβητήσει το προηγούμενο διάστημα την απόφαση του ΕΚΡ για προκήρυξη απεργίας στην τράπεζα Δωδεκανήσου. Η στάση τους αυτή υπονομεύει ευθέως τον αγώνα των εργαζομένων, συκοφαντεί το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και δίνει άλλοθι στην εργοδοσία για όποια παρέμβαση. Η Διοίκηση του ΕΚΡ σέβεται και τίμα τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου και δεν επιτρέπει σε κανέναν με ψέματα και συκοφαντίες να τον υπονομεύει, είναι δε αποφασισμένη να προστατεύει τον θεσμό από τους υπονομευτές και τους διασπαστές του.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης, εκφράζει για άλλη μια φορά την στήριξη προς το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, το οποίο αυτή την περίοδο δέχεται αναίτια επίθεση από παρατάξεις και επιχειρησιακά Σωματεία, και εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση της για την Τοπική Κλαδική Σύμβαση που υπέγραψε το Σωματείο αφού αυτή διασφαλίζει πλήρως όλα τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων δίνοντας τους μάλιστα και αυξήσεις σε μία δύσκολη περίοδο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Ξενοδοχεία να προστατέψουν την σύμβαση και να μην δεχτούν οποιαδήποτε καταστρατήγηση της. Το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων θα πραγματοποιήσουμε έλεγχους με κλιμάκια ειδικών επιθεωρητών προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτή η σύμβαση τηρείτε από όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου.

Τέλος δηλώνουμε, ότι όσοι υπονομεύουν την εφαρμογή της σύμβασης και συκοφαντούν το Σωματείο προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον κλάδο και αποτελούν αντικειμενικά δεκανίκι της εργοδοσίας και θα μας βρουν απέναντι τους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *