ροή ειδήσεων

Τα Κτηματολόγια Ρόδου, Κω και Λέρου δεν κλείνουν. Αλλάζουν φορέα



Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Δεν υπάρχει πρόταση για κατάργηση των κτηματολογίων. Η πρόταση είναι να φύγουν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να μεταφερθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Καταργούνται υπό την έννοια ότι συστήνονται υπό την ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος» ξεκαθάρισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι θα εκσυγχρονιστούν και θα λειτουργούν με τους κανόνες που λειτουργεί το Κτηματολόγιο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, προκειμένου ν’ αποφασίσει τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με αποκλειστικό θέμα την κυοφορούμενη σύσταση νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο θα μεταφερθούν όλα τα υποθηκοφυλακεία.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Κώστας Σαρρής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι το Κτηματολόγιο πρέπει να εκσυγχρονιστεί, για ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του γι’ αυτή την αλλαγή, που γίνεται μάλιστα χωρίς καμία ενημέρωση.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *