ροή ειδήσεων

Πατριαρχική Λειτουργία στην Ακρόπολη της Αρχαίας Εφέσου



Από την Πατριαρχική Λειτουργία στα ερείπια του ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Εφεσσο της Μικράς Ασίας. Φωτογραφία: "Φως Φαναρίου".


ΕΦΕΣΟΣ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προέστη, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, της Θείας Λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στην Ακρόπολη της Αρχαίας Εφέσου, στη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονο χειροτονία του θεολόγου Ελευθερίου Χρυσοχόου, γραμματέα του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Σμύρνης.

Το Σάββατο 13 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Βουλιαγμένης Αττικής, θα χειροτονηθεί σε πρεσβύτερο, θα είναι κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτονεί σε Διάκονο τον θεολόγο Ελευθέριο Χρυσοχόο γραμματέα του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Φωτογραφία “Φως Φαναρίου”.

Ο νέος κληρικός προέρχεται από Θεολογική οικογένεια. Ο πατέρας του Νικήτας Χρυσοχόου με καταγωγή από τη νήσο Σύμη διετέλεσε επί σειρά ετών καθηγητής στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου και έχει εκπαιδεύσει πολλές εκατοντάδες ιερέων οι οποίοι ιερατεύουν ανά την επικράτεια της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του «ΑΜΠΕ», ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος διακήρυξε πως «η αγάπη νικά», και δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στις μυστικές φωνές και τα αναστάσιμα άσματα του πλήθους των προαπελθόντων πατέρων ημών, οι οποίοι είτε ετελειώθησαν εδώ μαρτυρικώς, είτε εξερριζώθησαν από τα ιερά και αιματόβρεκτα χώματα της Ιωνίας, αλλά άφησαν οπίσω και ιδιαιτέρως εις τα ιερά των προσκυνήματα αυτή την ιδίαν την καρδίαν των». «Σήμερον, και πάλιν, χαίρουν και πανηγυρίζουν μαζί μας, καθώς αξιούμεθα να προσφέρομεν την αναίμακτον θυσίαν εις τόπον άγιον και ιερόν».

Τη θεία λειτουργία παρέστη και η σύζυγος του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Βλασία Παυλοπούλου, συνοδευόμενη από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια. Παρόντες, επίσης, πολλοί Ορθόδοξοι, μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας της Σμύρνης, αλλά και προσκυνητές από την Ελλάδα. Ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, με τον πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο της Βουλής Αναστάσιο Νεράντζη και τον εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης, βουλευτή Λάρισας, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

ekirikas

Σχόλια

  1. Θυμήθηκαν τις αρχαίες ρίζες τους από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο στον Απολλώνιο τον Τυαναία. Κάτι είναι και αυτό. Να μην ξεχνάνε ότι χρησιμοποιούν 300 Ορφικές δεήσεις στις λειτουργίες τους και πλήθος "παγανιστικών" συμβόλων, εορτασμών, ονομάτων ακόμα και τοποθεσιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *