ροή ειδήσεων

Βοσκός βασάνιζε επί χρόνια σκυλάκια στις Επτά Πηγές – Εισαγγελική παρέμβαση μετά απο ενέργειες της φιλοζωικής



Ύστερα από τη συγκέντρωση οπτικού υλικού και τις μαρτυρίες μελών του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου, ο τελευταίος προχώρησε σε έγγραφη αναφορά προς την Εισαγγελία Ρόδου κατά βοσκού της περιοχής 7 πηγών, ο οποίος σε ερημική δασώδη τοποθεσία έδενε σκυλιά ανακυκλώνοντας τα, ώστε να φυλάνε τα πρόβατα του.

Οι συνθήκες διαβίωσης τους ήταν τρισάθλιες, δεμένα μόνιμα στο δέντρο με ένα κόκκαλο την ημέρα για φαγητό και μια κατσαρόλα με βρόμικο νερό μέσα στις μύγες και πράσινο από την πολυκαιρία.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν ομάδα εθελοντών πήγε στο βουνό για να αφαιρέσει ένα σκύλο για τον οποίο είχε κατατεθεί η αίτηση και είχε δοθεί η εντολή του Εισαγγελέα για την αφαίρεση του, βρέθηκε μπροστά και σε δεύτερο σκύλο ο οποίος ήταν δεμένος σε άλλο σημείο.

Σε συνεννόηση με την αντιπρόεδρο κυρία Διμέλη, πήγαμε στο ΑΤ Αρχαγγέλου να ενημερώσουμε για την αφαίρεση του ενός σκύλου και την ύπαρξη δεύτερου.
Εκεί αποφασίστηκε να αφαιρεθεί ο σκυλος που είχαμε την έγκριση και να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για την αφαίρεση και του άλλου.
Λόγω και του προχωρημένου της ώρας ο Διοικητής του ΑΤ Αρχαγγέλου κάλεσε την ΟΠΚΕ, ώστε να συνοδεύσει την ομάδα των τεσσάρων εθελοντών γιά να αφαιρέσουν τον ένα σκύλο, παρέχοντας σε αυτούς ασφάλεια.

Την Τετάρτη μετά και τη νέα αναφορά του συλλόγου, οι εθελοντές με τη συνοδεία περιπολικού πήγαν να αφαιρέσουν και το δεύτερο σκύλο, ο οποίος όμως είχε εξαφανιστεί από το σημείο.
Η υπόθεση βρίσκεται στην Εισαγγελία Ρόδου και το ΑΤ Αρχαγγέλου θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την επιβολή των Διοικητικών προστίμων και τη παράδοση από το βοσκό του δεύτερου σκυλιού που δεν ανευρέθη.
Επίσης ο σύλλογος έχει ζητήσει την οριστική απαγόρευση κατοχής σκύλου γιά τον συγκεκριμένο βοσκό.



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *