ροή ειδήσεων

Ροδίτικα σαρμαδάκια (ντολμαδάκια)



Εδώ στη Ρόδο τα ντολμαδάκια που όλοι ξέρουμε τα λένε " σαρμαδάκια ".... Μπορεί και σε κάποια άλλα μέρη της Ελλάδας να τα λένε έτσι , άλλα αυτό δεν το ξέρω. Αλήθεια σας λέω ότι είναι απο τα φαγητά που λατρεύω ! Με κιμά , όχι ορφανά .

Υλικά

Κιμάς μοσχαρίσιος & χοιρινός
Ρύζι
Κρεμμύδι τριμμένο
Ντομάτα τριμμένη
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος ζωμό κρέατος
Ελαιόλαδο
κύμινο
αλάτι - πιπέρι
αμπελόφυλλα

Εκτέλεση














































Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί , και τυλίγουμε στα αμπελόφυλλα αφού πρώτα τα έχουμε λίγο ζεματίσει . Στρώνουμε τα σαρμαδάκια σε κατσαρόλα στρώση - στρώση , προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε και δύο δάχτυλα ακόμα. Λίγο ελαιόλαδο , μερικά κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά , και λίγο αλάτι , όλα αυτά μέσα στο νερό . Σκεπάζουμε τα σαρμαδάκια με ένα πιάτο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 25 με 30 λεπτά !

magires.blogspot

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικόνα της ημέρας

εικόνα της ημέρας
loading...
Εγγραφείτε τώρα!