ροή ειδήσεων

Κινητοποιήσεις για τα ειδικά μισθολόγια προαναγγέλλουν οι αστυνομικοί

 

Πρόσκληση για κινητοποιήσεις σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου για τη συμφωνία με τους εταίρους, στο οποίο εντάσσεται και το ειδικό μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με σύνθημα «Τα ψέματα τελείωσαν- Όλοι στους δρόμους», η Ομοσπονδία καλεί τους αστυνομικούς να δώσουν το παρών στην πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Μαΐου στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Καταλογίζει μάλιστα «βαριά και αποκλειστική ευθύνη» στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, για «στρεβλώσεις και αδικίες» που παρατηρούνται στο νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μεταξύ άλλων καταργούνται πέντε επιδόματα, μπαίνει πλαφόν τεσσάρων πενθήμερων για κάθε αστυνομικό, δημιουργούνται μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ομοιόβαθμων, θίγονται περισσότερο οι χαμηλόβαθμοι, δεν θα γίνει ποτέ απόσβεση της προσωπικής διαφοράς και δεν θα λάβουν ποτέ αύξηση, κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων μέχρι την αποστράτευση τους, ενώ σε κάποιες άλλες οι νέες αποδοχές τους να είναι μικρότερες από τα επίπεδα του 2012.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο της Ομοσπονδίας μελέτησε το σχέδιο νόμου και συνέταξε πίνακες με όλες τις παραμέτρους και οδηγίες, οι οποίοι επισυνάπτονται, προκειμένου κάθε εργαζόμενος να μπορεί να υπολογίσει εύκολα τις νέες αποδοχές του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *