ροή ειδήσεων

Συναγερμός στο Λιμενικό με φλεγόμενο σκάφος ανάμεσα σε Αστυπάλαια και Κω

4

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός άνδρα ανοιχτά της Κω ο οποίος λόγω βλάβης στο σκάφος που επέβαινε , χρειάστηκε την παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος για την διάσωσή του.
Συναγερμός χθες αργά τη νύχτα με το Λιμενικό Σώμα να κινητοποιείται άμεσα έπειτα από ειδοποίηση που δέχθηκε από άνδρα που επέβαινε σε σκάφος ανοιχτά της Κεφάλου.

Το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημερώθηκε για την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο σκάφος λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο κλιμάκιο του Λιμενικού.

Οργανώθηκε επιχείρηση και τελικά, εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να μην κρίνεται ανησυχητική.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:


Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση 69χρονου αλλοδαπού που επέβαινε σε βοηθητική λέμβο (tender), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Αστυπάλαιας και ν. Κώ μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς στο υπό ιδιοκτησίας του Ι/Φ σκάφος.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο εντόπισε τον ανωτέρω. Ακολούθως, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε τον 69χρονο καλά στην υγεία του και τον μετέφερε στο λιμένα Καλύμνου.
Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, χωρίς έτερους επιβαίνοντες, βυθίστηκε ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *