ροή ειδήσεων

Τα πλοκάμια του Γκιουλέν και στη Ρόδο!



Τούρκοι επιχειρηματίες του «δικτύου Φετουλάχ» δραστηριοποιούνται ήδη στη Ρόδο με κεφάλαια αγνώστου προέλευσης. Ο ξενοδοχειακός και ο ακτοπλοϊκός κλάδος είναι στις άμεσες προτεραιότητες τους.

Στην κρίση που περνάει η Ελλάδα δε μένει αλώβητη και η περιοχή μας. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία όπου υπάρχει μια άνευ προηγουμένου εσωτερική κρίση που σχετίζεται με την εμμονή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να σπάσει το απόστημα που λέγεται «κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν». Είναι γεγονός ότι το «δίκτυο Γκιουλέν», έχει διαβρώσει τον επιχειρηματικό κόσμο ελέγχοντας καταστάσεις σε διάφορα επίπεδα. Μετά τις επιχειρήσεις της Δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Ερντογάν να εξαρθρώσει το δίκτυο αυτό –το οποίο, μεταξύ άλλων, θεωρείται υπεύθυνο και για την απόπειρα πραξικοπήματος πέρσι τον Ιούνιο- έχει δημιουργηθεί μια περίεργη φυγή επιχειρηματιών μελών του σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη περιοχή μας. Οι επιχειρηματίες αυτοί επιδίδονται σε στοχευμένες επενδύσεις σε μέσα παραγωγής, μεταφορές και τουρισμό.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news12, τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει επενδύσεις στους τομείς των ξενοδοχείων αλλά και της ναυτιλίας της περιοχής μας. Η αγορά ή ενοικίαση ξενοδοχείων ή πλοίων , γίνεται με κεφάλαια άγνωστης προέλευσης, μέσω διαφόρων εταιρειών τις οποίες είναι άγνωστο ποιοι τις διοικούν και ποιοί τις ελέγχουν. Έτσι δημιουργείται ένα καθεστώς προστασίας προς αυτούς από διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες οι οποίες θεωρούν ότι είναι θεμιτό αυτό το επενδυτικό πλάνο με το πρόσχημα ότι γίνεται από επιχειρηματίες διωκόμενους από την κυβέρνηση Ερντογάν. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ή μήπως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι του «δικτύου Γκιουλέν» έχουν άλλους σκοπούς και πλάνα για το μέλλον;

Η επένδυση στην ακτοπλοΐα και στον τουρισμό, είναι σαφώς ένας μοχλός πίεσης –όταν θα έρθει η ώρα- πολιτικών δυνάμεων χωρίς πάντως να γνωρίζουμε για ποιο σκοπό. Οι πληροφορίες που έχουμε και διασταυρώνουμε με εκτεταμένη έρευνα, σαφώς και θα προκαλέσουν θόρυβο διότι τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Ακόμα και σήμερα, ασκούνται πιέσεις προς πολιτικά πρόσωπα των Αθηνών και του Πειραιά που, προκειμένου να εξυπηρετηθούν παράτυπα, συγκεκριμένες ναυτιλιακές εταιρείες που ανήκουν σε Τούρκους επιχειρηματίες του «δικτύου Γκιουλέν», προκειμένου ένα πλοίο που αγοράστηκε πρόσφατα, να πιστοποιηθεί ενάντια σε κάθε Διεθνή συνθήκη, για την ασφάλεια των ανθρώπων στη θάλασσα και γενικότερα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Είναι σίγουρο ότι η οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση υπέρ των Τούρκων επιχειρηματιών, θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ακτοπλοϊκών γραμμών της περιοχής. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους κλάδους στους οποίους γίνονται οι συγκεκριμένες επενδύσεις.

Το news12 θα επανέλθει σύντομα με νεότερο ρεπορτάζ και πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *