ροή ειδήσεων

Στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά «κλειδιά» - Εκτακτα μέτρα από ΓΕΕΘΑ



Με έκτακτη επιθεώρηση και εν/ισχυση των φρουρών στο Καστελόριζο, στη Ρω και στην Στρόγγύλη απαντά το ΓΕΕΘΑ στις παράνομες τουρκικές NAVTEX οι οποίες περικυκλώνουν το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα με συνεχείς ασκήσεις.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το ΓΕΕΘΑ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ενίσχυση όλων των φρουρών των κρίσιμων νησιών του ανατολικού Αιγαίου δηλαδή εκτός από τη Μεγίστη και τη Ρω και στο Φαρμοκονησι, το Αγαθονήσι και την Παναγιά τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό έτσι ώστε να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Το ΓΕΣ έστειλε στη Μεγίστη και τα άλλα δύο παρακείμενα νησιά εσπευσμένα τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη, ο οποίος επιθεώρησε την Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΜΕΓΙΣΤΗΣ, καθώς τη ΡΩ και τη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ.

Ο Αντιστράτηγος επιθεώρησε όλο το πλέγμα της αμυντικής διάταξης τα ΑΣΔΕΝ στα συγκεκριμένη νησιά και συνομίλησε με προσωπικό από τις εκεί φρουρές.

Στο μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει την πίεσή της προς την Ελλάδα στοχεύοντας στη δημιουργία «θερμού επεισοδίου». Έτσι μετά την εκτέλεση της παράνομης NAVTEX 466/17 αποκλείει και πάλι για δεύτερη φορά το Καστελόριζο για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακής άσκησης για 4 ολόκληρες ώρες την νύκτα 6/7 Μαΐου 2017.


Από τον/την Newsroom

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *