ροή ειδήσεων

Δεν θα αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας στο δήμο της Ρόδου



Την διαβεβαίωση ότι, δεν πρόκειται να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας , που πληρώνουν οι πολίτες στο Δήμο για τις υπηρεσίες που τους παρέχει στον τομέα αυτό ,δίνουν τα στελέχη της δημοτικής αρχής. Όπως διαβεβαιώνουν με δηλώσεις τους η ανάθεση μέρους της καθαριότητας του νησιού μας σε ιδιώτη , δεν θα επιβαρύνει σε καμία περίπτωση τις τσέπες των πολιτών της Ρόδου, ούτε με ένα ευρώ.
Αν και οι υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας θα αναβαθμιστούν με την είσοδο του ιδιώτη , οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα ίδια ανταποδοτικά τέλη προς το Δήμο Ρόδου.Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινά νέα εποχή για την καθαριότητα της Ρόδου καθώς μέρος της αναλαμβάνει η κοινοπραξία «ΕΝΑΚΤ Α.Ε.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.» οι εκπρόσωποι της οποίας οσονούπω θα υπογράψουν την σύμβαση με τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλη Παλαιολόγου.
Η σύμβαση που πρόσφατα εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο προβλέπει την ανάθεση του 50% της καθαριότητας του νησιού στην κοινοπραξία «ΕΝΑΚΤ Α.Ε.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.», που αναδείχθηκε μετά από την διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού , για τα επόμενα τρία χρόνια έναντι του ποσού των 12,7 εκατ. ευρώ. Από την σύμβαση η ιδιωτική εταιρεία υποχρεούται να προσλάβει 140 άτομα για τον τομέα της καθαριότητας που θα αναλάβει και να επανδρώσει τον στόλος της με 26 απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας για να ανταπεξέλθει επαρκώς στο έργο που αναλαμβάνει.
Πάντως η δημοτική αρχή δεν κρύβει την ικανοποίηση της που κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της καθαριότητας ,διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για αστοχία και αυτού του διαγωνισμού. Όπως εκτιμούν τα μέλη της από το τέλος Ιούνιο που θα πιάσει δουλειά στην καθαριότητα ο ιδιώτης και θα ενισχυθεί σημαντικά και αποτελεσματικά ο τομέας αυτός της καθημερινότητας των πολιτών θα αλλάξει άρδην και η εικόνα του νησιού μας προς το καλύτερο.
Πάντως η εικόνα του νησιού στον τομέα της καθαριότητας παρουσιάζει σημαντική βελτίωση καθώς ο ιδιώτης τις τελευταίες ημέρες συνδράμει το έργο της διεύθυνσης Καθαριότητας .
Να σημειωθεί ότι, πέρυσι μετά την αστοχία που σημειώθηκε στον τότε διεθνή διαγωνισμό που ακύρωσε η δημοτική αρχή η Ρόδος είχε δυσφημιστεί από την εικόνα που παρουσίαζαν κυρίως οι τουριστικές περιοχές με τους ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων. Οι εικόνες αυτές φέτος θα εκλείψουν ενώ και οι κάτοικοι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση στον τομέα της καθαριότητας.
Μάλιστα αν οσονούπω τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών ( ΚΔΑΥ) και η εταιρεία Ανακύκλωσης προμηθεύσει το Δήμο με 1.500 κάδους ανακύκλωσης τότε η δημοτική αρχή θα μπορεί να υποστηρίζει ότι, έχει καταφέρει να υλοποιήσει την πρόταση της για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Ρόδου με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος της.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *