ροή ειδήσεων

Με F-16 από τη Λήμνο απάντησε η Ελλάδα στο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων εχθές στο Αιγαίο



Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, προχώρησαν εχθές οι Τούρκοι. Τρία κατασκοπευτικά αεροσκάφη, δυο μαχητικά F-16 και ένα ελικόπτερο S-70, πραγματοποίησαν συνολικά 40 παραβιάσεις.


Πιο συγκεκριμένα, ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικής παρακολούθησης CN -235, μπήκε γύρω στις 09:00 το πρωί ανατολικά της Ρόδου και βγήκε από το FIR Λευκωσίας, επαναλαμβάνοντας αργότερα την ίδια διαδρομή.

Ένα δεύτερο CN-235, μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 10:24 από την «πύλη» ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο και βγήκε από την «πύλη» ανατολικά της Ρόδου στις 11:28, προχωρώντας σε συνολικά 17 παραβιάσεις.

Ακόμα ένα CN -235 μπήκε στις 14:35 στον ελληνικό εναέριο χώρο ανατολικά της Ρόδου και βγήκε 3 ώρες αργότερα από την περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο πραγματοποιώντας επίσης 17 παραβιάσεις.

Νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο S-70 μπήκε από τα ανατολικά της Ρόδου και βγήκε από το FIR Λευκωσίας, πραγματοποιώντας 3 παραβιάσεις.

Τέλος και στο σοβαρότερο επεισόδιο δυο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, οπλισμένα, μπήκαν στο ελληνικό εναέριο χώρο από την «πύλη» ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο και βγήκαν από την πύλη ανάμεσα στη Χίο και τη Σάμο. Λίγο αργότερα χρησιμοποίησαν την ίδια «πύλη» για να μπουν και να βγουν από τον ελληνικό εναέριο χώρο, πραγματοποιώντας συνολικά 3 παραβιάσεις.

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από 2 ελληνικά F-16 τα οποία απογειώθηκαν από την μονάδα ετοιμότητας της Λήμνου.

Πηγή: ant1news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *