ροή ειδήσεων

Focus: «Η Ελλάδα αναμένει περισσότερους τουρίστες από ποτέ»


Με αφορμή το ρεκόρ τουριστών που αναμένεται την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus σημειώνει: «Πτήσεις και ξενοδοχεία είναι ήδη πλήρη. Η Ελλάδα θα βιώσει την μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών εδώ και δεκαετίες. (..) Κυρίως Γερμανοί επιλέγουν φέτος ελληνικούς προορισμούς....
Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Γερμανών θα αυξηθεί κατά 1 εκ. σε συνολικά 3 εκατομμύρια. Η Ελλάδα επωφελείται από το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν κλασικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και από την ηρεμία στο εσωτερικό την τελευταία διετία.

Όπως λέει ο Δημήτρης Σκαλίδης, ξενοδόχος στο Τολό, "από το 2015 έχουν σταματήσει οι μεγάλες απεργίες, επιθέσεις δεν γίνονται ούτως ή άλλως στην Ελλάδα, οπότε οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς". Και συνεχίζει: Την ίδια στιγμή η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει μειώσει σημαντικά τις προσφυγικές ροές. Ακόμα και στα νησιά Λέσβο, Χίο και Κω που βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, ο τουρισμός επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά σε ανοδική τροχιά. Όμως τα μέτρα λιτότητας και οι αυξήσεις φόρων, που ζητούν οι δανειστές, έχουν επιπτώσεις. Έτσι για παράδειγμα ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αυξήθηκε από το 13% στο 24%. "Για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί δεν μετακυλύουμε τον ΦΠΑ στους πελάτες ", διαβεβαιώνει ο ξενοδόχος Δημήτρης Σκαλίδης στο γερμανικό περιοδικό».

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *