ροή ειδήσεων

Το μπουγιουρντί της εφορίας: 1 έως 3 μισθούς για 2,4 εκατ. νοικοκυριά



Πάνω από ένα και μέχρι τρία «μηνιάτικα» θα υποχρεωθούν να καταβάλουν φέτος στην εφορία περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι που έχουν παραλάβει ή πρόκειται να παραλάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του τρέχοντος έτους: 1.502.867 νοικοκυριά, τα οποία αντιστοιχούν στο 38,8% του συνόλου αυτών που υπέβαλαν μέχρι την περασμένη Πέμπτη φορολογικές δηλώσεις, οφείλουν να πληρώσουν συνολικά 1.488.324.357 ευρώ.


Το ποσό του φόρου που καλείται να πληρώσει κάθε ένα από τα νοικοκυριά αυτά ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 990,32 ευρώ.

Το ποσό των 1,488 δισ. ευρώ που έχει βεβαιωθεί σε όσα νοικοκυριά έχουν παραλάβει μέχρι στιγμής χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα είναι κυρίως φόρος εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Περιλαμβάνει επίσης και το τέλος επιτηδεύματος των 500-650 ευρώ που οφείλουν να πληρώσουν όσοι δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης τον οποίο υποχρεούνται να καταβάλουν όσοι κατέχουν αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ. εκ. παλαιότητας μέχρι 10 ετών, σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων και πισίνες.

Όταν θα έχουν υποβάλει τις φετινές δηλώσεις στο σύνολό τους και τα 6,2 εκατομμύρια νοικοκυριά που έχουν φέτος τη σχετική υποχρέωση, τότε εκτιμάται ότι ο αριθμός των περιπτώσεων στις οποίες θα έχουν εκδοθεί χρεωστικά εκκαθαριστικά θα αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% του συνόλου, δηλαδή σε περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, το δε συνολικό ποσό φόρων που θα πρέπει να πληρώσουν τα νοικοκυριά αυτά υπολογίζεται ότι θα υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.

Συνεπώς, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο φόρος που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού εκκαθαριστικού σημειώματος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει φέτος τα 1.250 ευρώ.

Το ποσό αυτό υπερβαίνει τον έναν μηνιαίο μισθό για τους περισσότερους από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ενώ αντιστοιχεί σε τρεις μηνιαίους μισθούς για όσους εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Υπερβαίνει επίσης κατά πολύ τον έναν μηνιαίο μισθό ή τη μία μηνιαία σύνταξη και φθάνει μέχρι και δύο μηνιαίους μισθούς ή και δύο μηνιαίες συντάξεις για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, δημοσίους λειτουργούς και συνταξιούχους της χώρας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *